Ljudi

Njena ljubav je violina: Zeničanka Lamija Abazović osvojila prvo mjestu na Internacionalnom takmičenju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Njena ljubav je violina: Zeničanka Lamija Abazović osvojila prvo mjestu na Internacionalnom takmičenju – Zeničanka Lamija Abazović, koja se već nekoliko godina uspješno bavi muzikom, te aktivno svira violinu proteklog vikenda u Zenicu je donijela veliku nagradu.

Naime, na Internacionalnom takmičenju u Stanišićima koji je okupio veliki broj mladih muzičara, Zeničanka Lamija Abazović osvojila je 97,33 boda te zauzela čvrsto prvo mjesto, nakon što je stručni žiri oduševila poznatim izvedbama klasične muzike.

“Učestvovala su djeca iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Makedonije. Ja sam svirala “Komarovski koncert” – e moll – prvi stav, i “La zingana” od Bohma. Osvojila sam prvu nagradu sa 97.33 boda. Ovo je za mene bilo još jedno lijepo iskustvo u kojem sam stekla nova saznanja i poznanstva i u kojem sam dodatno izgradila svoji samokritičnost”, kazala nam je mlada violonistica Lamija Abazović.

Lamija Abazović već unazad nekoliko godina aktivno osvaja sva kantonalna i federalna takmičenja, te tako svoj rad i grad Zenicu predstavlja u posebnom ruhu, svirajući violinu.

tntportal.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno