Nogomet

Nijedan klub iz BIH među 500

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Institut za fudbalski statistiku i historiju IFFHS objavio je listu od 500 najboljih klubova za period od 1. januara do 31. decembra 2014. godine.
Ono što bode u oči i definitivno zabrinjava je da među 500 klubova nema niti jednog iz Bosne i Hercegovine, dok primjerice Albanija i Makedonija imaju po dva i više predstavnika.

Sarajevo je prošlo dvije runde kvalifkacija, igralo play-off Evropa lige, Željezničar i Široki Brijeg su također prošli po jedno pretkolo na međunardnoj sceni, međutim ni to nije bilo dovoljno da upadnu u grupu od 500 najboljih klubova svijeta.

Možda je i to najbolja slika klupskog fudbala u Bosni i Hercegovini, dojam je kao da Premijer ligi ne postoji na svjetskoj fudbalskoj mapi.

Među 50 najboljih klubova nalaze se čak tri iz našeg regiona, Rijeka je 38., dok Maribor i Dinamo dijele 45. poziciju.

Inače, sasvim očekivano najbolji klub u prošloj godini je bio Real Madrid ispred Bayerna i Atletico Madrida. Među 10 najboljih još su Barcelona, Atletico Nacional Medellin, Juventus, Arsenal, Napoli, River Plate i Salzburg.

Kompletnu listu možete pogledati ovdje.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno