Info

Nije ugrožen vizni režim BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Bosna i Hercegovina nije u opasnosti da joj se uvede vizni režim jer ispunjava svoje obaveze – kazao je danas novinarima u Sarajevu ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak.

– To pitanje nije na dnevnom redu bilo koje relevantne institucije u Evropskoj uniji, nego se više radi o isforsiranoj novinarskoj priči koja se pojavila u pojedinim medijima – smatra Crnadak.

Dodao je da BiH treba nastaviti ispunjavati svoje obaveze i radeći tako ne treba da brine da će doći do novih restrikcija za putovanje bh. građana.

Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak osvrnuo se danas i na moguću opasnost za bh. građane jer je BiH, kao i Hrvatska, potpisnica Koalicije za borbu protiv IS-a, kazavši da su sve zemlje potpisnice te globalne koalicije za borbu protiv terorizma u opasnosti.

O ovome je govorio nakon što se u medijima pojavila informacija da će pripadnici IS-a pogubiti hrvatskog državljanina.

– Realno opasnost postoji, ali to ne treba doživljavati kao paniku i da se bilo koji naš državljanin bilo gdje u svijetu osjeća ugroženim, ali ova strašna informacija pokazuje da biti dio takve koalicije nosi opasnosti – pojasnio je Crnadak.

Izrazio je uvjerenje da će BiH biti u stanju zaštititi svoje građane te provoditi i pridržavati se svojih međunarodnih obaveza, ali i nastaviti biti dio široke svjetske borbe protiv terorizma koji je zajedničko zlo i opasnost u bilo kojem dijelu svijeta.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno