Nogomet

NGG Za Čelik: Uskoro izvještaj radne grupe i zakazivanje tematske sjednice GV o NK Čelik

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

NGG Za Čelik: Uskoro izvještaj radne grupe i zakazivanje tematske sjednice GV o NK Čelik – “Uskoro će biti kompletiran izvještaj ove Radne grupe i bit će dostavljen Inicijativnom odboru za održavanje tematske sjednice Gradskog vijeća o NK Čelik Zenica od kojeg očekujemo da do kraja tekućeg mjeseca organizuje i održi tu sjednicu.

Jedan od naših zahtjeva prema tom tijelu je svakako i da se političke (zlo)upotrebe takve diskusije u potpunosti izbace sa dnevnog reda i same rasprave te da se klubovi stranaka unaprijed dogovore oko ključnih pitanja kako bismo imali konstruktivnu sjednicu a ne onu namijenjenu za tuđe interese zloupotrebom pažnje javnosti. Kada su neki već pokrenuli inicijativu da se održi sjednica Gradskog vijeća i tako “operu obraz”, onda imaju i dužnost da obezbijede i efikasno održavanje iste, jer tematska sjednica na kojoj će se rješenja odgoditi za neki novi dogovor ili sjednicu – nikome ne trebaju.

U kontaktu smo sa gradonačelnikom, gosp. Fuadom Kasumovićem, koji je i dalje otvoreno uz ideju koju mi zastupamo i to prije svega kao građanin ovog grada jer klub želimo vratiti upravo njima, a onda kao gradonačelnik koji, kao i mi, želi vidjeti transparentniju upotrebu javnih sredstava i imovine kojom klub raspolaže. Upoznat je sa svim ovim koracima te ćemo i prikupljene informacije o klubu, a pogotovo o njegovim dugovanjima i našim prijedlogom mjera, uputiti i u Kabinet gradonačelnika kako bi se i on lično uvjerio u stanje u klubu i moguće vidove pomoći Grada Zenice.

U skladu sa tim koracima, također smo održali i prvi sastanak sa novoizabranim Komitetom za hitnost NK Čelik Zenica gdje to tročlano tijelo čine Mirnes Isaković, Damir Bradarac i Adnan Nuhagić a djeluje u ulozi kriznog i privremenog Upravnog odbora.

Još jednom smo podvukli da je podrška NGG “Za Čelik” kao i navijačke grupe “Robijaši 1988 Zenica” neupitna – ali tek nakon reformi koje uključuju podršku Grada Zenice za reprogramiranje poreskog duga i usvajanje novog statuta po članskom modelu kada će se i izabrati prelazni Upravni odbor do ljetnih klupskih izbora. Iznijeli smo prioritete u nadolazećim sedmicama za koje smatramo da je nužna veća uključenost kluba koji se do sada, paradoksalno, ponašao kao jedan od najvećih kočničara vlastitog oporavka.

Shvatamo potrebu pripreme uslova za opstanak u najvišem rangu takmičenja ali jasno i glasno govorimo – igrači i treneri nisu prioritet kada je klupska opstojnost u opasnosti! Gospodo iz kluba – ukoliko želite imati sredstva i razlog da se bavite trenerima i igračima, pomozite nam da ovu priču dovršimo čim prije jer vi ste veliki faktor u tome hoće li ona trajati još 20 dana ili novih 20 mjeseci pri čemu puna odgovornost počiva na vašim plećima.

Imamo zakazan još čitav niz zvaničnih i radnih sastanaka ove ali i naredne sedmice sa gradskim institucijama i klupskim organima, u potpunosti smo posvećeni ovoj priči i maksimalno se žrtvujemo kako ne bismo izgubili naš zenički Čelik.

Uskoro će doći prilika i da se politički subjekti ovog grada pokažu koliko drže do svog obećanja – 21. decembra očekujemo glasanje u Parlamentu FBiH o dopunama i izmjenama Zakona o otpisu dugovanja sportskim kolektivima koji će našem Čeliku omogućiti da potpiše toliko traženi reprogram dugovanja na period od 10 godina.

A onda stupaju i građani na scenu ako svi odrade svoj dio posla – da napravimo ogroman red i kupimo članske karte u našem klubu i napunimo stadion u prvom kolu proljetne sezone. Od koga zavisi hoće li to biti moguće? Isključivo od političkih stranaka u Gradu Zenici i članova Skupštine NK Čelik Zenica. Zna se imenom i prezimenom ko su – nećemo se ustručavati da još jednom upoznamo javnost s tim kada dođe vrijeme za to!

Novi sistem – novi statut! Jedan član – jedan glas”

Neformalna grupa građana “Za Čelik”.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno