Posuđeno

NGG Za Čelik: Kako pokušavaju ugasiti naš klub

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na posljednjoj sjednici Skupštine NK Čelik Zenica, pojedini zvaničnici kluba su, suočeni sa našim upitom o budućim planovima oporavka kluba koji trenutno ide ka gotovo sigurnom nestanku, iznijeli zabrinjavajuću konstataciju o tome da naš klub ne mora vraćati dugove već da će pronaći “fintu” kako da iste izbjegne. Kao “trikove” naveli su promjenu imena kluba, gašenje kluba i pokretanje novog, odnosno fuziju sa nekim drugim klubom.

NGG “Za Čelik” i UG “Robijaši 1988” su kategorično protiv bilo kakvih trikova, obmana i “finti” koje bi naše historijsko naslijeđe i sportsko-pravni kontinuitet doveli u pitanje. Čelik je klub sa ponosnom tradicijom koji su osnovali i gradili naši djedovi i očevi i koji do danas nije posustao pred svim izazovima i udarima s kojima se susretao tokom svog 70-godišnjeg postojanja. Navedene “finte” su ili uvod u nestanak klupske historije i tradicije ili kozmetičke izmjene s kojima dugovanja ostaju. Također, ovakve obmane klupskih povjerilaca vode u vrlo ozbiljne pravne posljedice u kojima ne želimo vidjeti svoj klub.

Stoga, NGG “Za Čelik” je angažovala ugledno Advokatsko društvo Spaho iz Sarajeva sa velikom ekspertizom u oblasti sportskog prava da još jednom svojim autoritetom potvrdi naša upozorenja koja smo istakli prema rukovodstvu kluba ali i javnosti. Gospodin Mehmed Spaho je, pored svog ekstenzivnog pravnog iskustva, bivši delegat UEFA-e, te nekadašnji član Disciplinske komisije Svjetske fudbalske asocijacije (FIFA).

Izrađeno pravno mišljenje tretira tri predložena scenarija:

a) promjena imena udruženja/kluba u FK Čelik,

b) osnivanje novog kluba “Čelik 1945”,

c) fuzija kluba sa “Čelik 1945” ili nekim drugim klubom.

U prvom slučaju klub ne dobija ništa i dug ostaje. U drugom slučaju klub gubi svu historiju i sportski kontinuitet, a u trećem ili gubi historiju ili zadržava dug.

Dakle, ne postoji nijedan model po kojem naš klub na jedan zakulisni način može riješiti svoja dugovanja koja su upravo proizvod ovakvog netransparentnog i neambicioznog rada tokom proteklih 20 godina. Čelik se mora okrenuti strateškom i transparentnom poslovanju a novi statut kroz veće učešće zajednice na modelu “1 član – 1 glas” je preduslov za to! Ne dozvoljavamo poigravanje sa klupskom historijom i tradicijom, ali ni njegovom budućnošću! Ove godine slavimo 70 godina postojanja od 16. juna 1945. god. i ne želimo nijedan budući jubilej našeg kluba dovesti u pitanje.

Kompletno pravno mišljenje možete preuzeti na OVOM LINKU.

Zdravi temelji se moraju uspostaviti, dugovi se moraju vratiti! Ne damo Čelik!



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno