Posuđeno

NGG Za Čelik: Bilino polje nije na kocku!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

NGG Za Čelik: Bilino polje nije na kocku! – Danas, 30. januara 2017. godine je održana hitna sjednica Gradskog vijeća i moramo reagovati na konkretnu izjavu odnosno prijedlog koji se dotiče kluba, a koji je iznešen na istoj. Dvije decenije Čelik je bio sredstvo za razne mutne radnje i sad kad je počeo proces obnove kluba, kad su navijači i simpatizeri osjetili da postoji nada za klub i da može postizati bolje rezultate u svim segmentima rada nego do sada onda očekujemo podršku svih struktura Grada, a ne da se predlažu opasne stvari koje mogu koštati i klub, ali i grad!

Na toj sjednici je g. Ekrem Čosić, zastupnik ispred SDA predložio da se stadion Bilino polje u sklopu gradske imovine založi kako bi se podržao projekat „Plava voda“, jer je za isti potrebno kreditno zaduženje. Zašto se sva kola moraju uvijek lomiti preko Čelika? Dokle više? I zašto uvijek isti ljudi na takav način provlače pitanja vezana za klub? Ako su nakon pritiska javnosti zastupnici SDA podržali tematsku sjednicu za rješavanje problema u NK Čelik onda ta pomoć mora biti iskrena, a to ne može biti dok se Čelik posmatra kao potrošna roba. Ako navijači i simpatizeri, kojima je interes kluba na prvom mjestu, ne žele da stadion Bilino polje bude u vlasništvu kluba, jer bi ga dugovi ili neki slični problemi i pogrešne odluke „progutali“ onda je nedopustivo da tako jedan vijećnik po svom ćeifu nudi imovinu koja služi za Čelikovu egzistenciju. Ovim putem ćemo na isti način kako je g. Čosić predložio zamoliti njega i bilo koga drugog ko pomišlja na takve opcije da onda razmotre i da se vlasništvo Grada koje ima u fantomskom KTG-u proda „u paketu zajedno sa Brankom Montenegrom“ i iskoristi za navedeni projekat ili stavi pod hipoteku ako već posjeduje imovinu ili čak da se pod hipoteku stavi i imovina JP Vodovod i kanalizacija prema kojem i Čelik ima milionske dugove što je bila „zakonska pljačka vijeka“ našeg kluba, a u kojem se isplaćuju nemoralne stimulacije za uspjeh (vjerovatno taj što voda curi i ide nekom u džepove) svojim zaposlenicima od gradskih sredstava.

Prema tome, kad se nude rješenja onda treba da važi pravilo „ispeci, pa reci“, jer ne damo više nikom da se igra sa Čelikom kao sa nekom igračkom te da je odbaci kad mu dosadi. Nije nam nikad bio cilj da budemo u sukobu sa SDA, koji je uostalom počeo zbog više nego objektivnih razloga, ali ćemo uvijek prema bilo kojoj strani nastupati oštro u slučaju da se ide protiv interesa kluba te vam zato poručujemo g. Čosiću da se ugledate na g. Čizmu iz vaše stranke, koji je došao na taj najljepši stadion u državi, a koji biste založili, u prostorije kluba i kupio 3 VIP karte kako bi pomogao konkretno u ovoj veoma teškoj situaciji i takvi gestovi su iskreni kad ljude niko ne tjera, a oni sami učine dobro djelo. Naglašavamo da stadion Bilino polje ne smije biti predmet „kockanja“, jer njegovim gubitkom bi klub došao u bezizlaznu situaciju pošto ne bi više mogao raspolagati prihodima od stadiona i marketinških aktivnosti, morao bi plaćati najam, jer bi postao gost na vlastitom stadionu i to bi imalo katastrofalne posljedice.

Takođe moramo naglasiti da ne želimo imati apsolutno nikakav uticaj vezan za projekat „Plava voda“, niti želimo da se pitamo oko stvari koje nemaju dodirnu tačku sa našim klubom. Taj projekat je u rukama Grada Zenica i njegovih organa te se nadamo da će rezultat biti u interesu građana, kao i za sve ostale projekte koji se budu radili u budućnosti i takve aktivnosti nisu dio ove inicijative niti će ikada biti. Međutim, ne smijemo dopustiti da se bilo ko više igra sa Čelikom, jer su ga došle preko glave takve igre i poručujemo svima bez okolišanja – ako želite pomoći, pomozite jer je pomoć Čeliku prijeko potrebna, a ko mu želi odmoći nek od….!

Čelik zauvijek! NGG Za Čelik



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno