Nogomet

NFSBiH: Grad Zenica dobar domaćin reprezentaciji

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

NFSBiH: Grad Zenica dobar domaćin reprezentaciji – Ubjedljivom pobjedom u meču protiv Estonije „A“ reprezentacija Bosne i Hercegovine je na najbolji način zapoćela  kvalifikacije za učešće  na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine.

Ljubitelji najvažnije sporedne stvari u našoj zemlji mogli su uživati gledajući naše momke kako se bore za svaki pedalj terena i izgaraju za državnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Kapiten Edin Džeko i njegovi saigrači, svi naši „zmajevi“, zaslužuju čestitke za sjajan trijumf koji je obradovao navijače i dao dodatni impuls samopouzdanja pred naredne utakmice protiv Belgije (07. 10. 2016. u Briselu) i Kipra (10. 10. 2016. u Zenici). Pet golova u mreži Estonaca nagovještavaju da selekcija predvođena Mehmedom Baždarevićem ima kvalitet, sposobnost i spremnost da se nadmeće za najviši plasman u našoj kvalifikacionoj grupi.

Značajan doprinos u pobjedi dali su i navijači, koji su i pored nepovoljnih vremenskih uslova ispunili Bilino polje i pružili izuzetnu podršku našoj reprezentaciji. Na taj način, još jednom su dokazali  odanost i privrženost i epitet našeg „dvanaestog igrača“.  Zbog toga, igrači, stručni štab i rukovodstvo NS/FS BiH upućuju izraze zahvalnosti svima koji su sinoć na  zeničkom stadionu  predstavljali snažni vjetar  na čijim krilima su  „zmajevi“ pregazili protivnika.

NS/FS BiH zahvaljuje i sponzorima i partnerima u organizaciji utakmice protiv Estonije, a posebno organima bezbjednosti, koji su besprijekorno obavili svoj dio posla.

Nastavljajući tradiciju koju je velikim entuzijazmom  izgradio prerano preminuli Gradonačelnik Husejin Smajlović, Grad Zenica je i ovaj put bio dobar domaćin reprezentaciji i svim navijačima iz drugih gradova iz cijele Bosne i Hercegovine, zbog čega takođe zaslužuje čestitke i zahvalnost.

Uvjereni smo da svi zajedno možemo biti veliki tim koji će pomoći našim „zmajevima“ da trasiraju put do Rusije !



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno