Nogomet

NFSBiH dostavio prijedlog za treniranje i odigravanje utakmica Premijer lige

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

NFSBiH dostavio prijedlog za treniranje i odigravanje utakmica Premijer lige – Generalni sekretar NFSBiH Adnan Džemidžić je potvrdio kako je nadležnim ministarstvima dostavljen prijedlog mjera i procedua za mogući nsatavak treniranja i odigravanja utakmica Premijer lige BiH.

Fudbaleri iz Premijer lige bi se prema ranijim najavama treninzima mogli vratiti 4. maja, a za to je potrebna dozvola nadležnih ministarstva zdravstva.

Džemidžić je u razgovoru za stranicu NFSBiH kazao kako je krovna kuća bh. fudbala obavila sve što je potrebno da se prvenstvo može napraviti u trenutku kada se ublaže mjere.

“Kao institucija koja je postavila visoke profesionalne standarde, moram reći da smo dostavili odgovarajućim ministarstvima radnu verziju prijedloga mjera i procedura za mogući nastavak trenažnog procesa i odigravanja utakmica BHT PL BiH, kada se za to stvore uslovi i kada nadležni državni i entitetski organi donesu odluke o ublažavanju mjera koje su trenutno na snazi”, rekao je on te dodao:

“Protekle sedmice održan je sastanak sa predstavnicima Ministarstva zdravstva FBiH a očekujemo da se uskoro sličan sastanka održi i sa predstavnicima Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.”

Inače, danas će predstavnici NFSBiH i premijerligaški klubovi održati još jednu video konferenciju na kojoj će se između ostalak raspravljati o mogućim datumima nastavka takmičenja.

sportsport.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno