Politika

Nezavisni vijećnik u Vijeću Grada Zenica – Asim Musić posjetio JU Srednju školu za stručno obrazovanje i radno osposobljavanje

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nezavisni vijećnik u Vijeću Grada Zenica – Asim Musić posjetio JU Srednju školu za stručno obrazovanje i radno osposobljavanje – Asim Ako Musić, aktuelni nezavisni vijećnik ispred nacionalnih manjina u Vijeću Grada Zenica,  dana 02.10.2020. godine posjetio je JU Srednju školu za stručno obrazovanje i radno osposobljavanje iz Zenice, obrazovnu ustanovu koja u našem gradu uspješno djeluje i postoji više od 30 godina.

Ovom prilikom, Asim Musić se upoznao sa izazovima sa kojima se susreću učenici ove ustanove u svome školovanju i svakodnevnom životu.

Vijećnik Asim Musić ovom prilikom je razgovarao sa direktoricom JU Srednja škola za stručno obrazovanje i radno osposobljavanje iz Zenice, gđom. Nadirom Polimac, koja sedam godina svoga mandata vrlo uspješno vodi ovu obrazovnu ustanovu i ostvaruje dobru saradnju kako sa porodicama učenika, tako i sa uposlenicima, te se u jednom konstruktivnom razgovoru upoznao sa svim izazovima sa kojima se sureće kolektiv ove ustanove u svome svakodnevnom radu. Ovom prilikom nije krio svoje zadovoljstvo predstavljenim rezultatima rada ove obrazovne instutucije, te se lično uvjerio u vrlo visoko postavljene standarde i kriterije u oblasti rada sa ovom posebnom socijalno ugroženom grupom našeg društva. Inače,  učenici ove škole su završavali svoje školovanje sa vrlodobrim i odličnim uspjehom, te je veliki broj učenika ostvario i uspjeh u daljem radu. Također, ova škola je imala i učenika generacije, koji je tokom cijelog svog školovanja ostvarivao odličan uspjeh –  i to učenika pripadnika romske nacionalne manjine, na što je posebno ponosan vijećnik Asim Musić!

Vijećnik Asim Musić će lično izvjestiti gradonačelnika i gradsko vijeće o svakodnevnim izazovima sa kojima se susreće ova posebno osjetljiva kategorija našeg društva, te će u što skorije vrijeme poduzeti konkretne mjere i aktivnosti kako bi i Grad Zenica, u mjeri u kojoj je to moguće, doprinjela razvoju ove obrazovne institucije, ali i popravljanju položaja ove populacije u njihovom svakodnevom životu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno