Info

Nezavisni odbor ocijenio kandidate za šefove policijskih tijela, objavljujemo imena prvorangiranih

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nakon što je Nezavisni odbor Parlamenta BiH intervjuirao kandidate za čelnike državnih policijskih agencija i ocijenio najbolje, lista uspješnih kandidata upućena je Vijeću ministara BiH.

Nezavisni odbor Parlamenta Bosne i Hercegovine proces izbora rukovodećih osoba policijskih agencija priveo je kraju te je sada lista najboljih kandidata dostavljena Vijeću ministara kako bi se sa liste uspješnih imenovali oni koji će u narednom periodu obnašati rukovodeće funkcije direktora i zamjenika direktora policijskih tijela BiH.

Kandidati će biti imenovani na pozicije direktora i zamjenike direktora u SIPA-i, Graničnoj policiji i Direkciji za koordinaciju policijskih tijela.

Kako saznaje Klix.ba, najbolji kandidati za zamjenika direktora SIPA-e su Zoran Galić sa 83,33 bodova koji trenutno obnaša funkciju direktora Granične policije BiH i Vladimir Potlović sa 61,11 bodova.

Ocijenjeni kao najbolji kandidati za direktora Granične policije su Robert Perić (90,55 bodova) i Mirko Kuprešaković (67,77 bodova), a za poziciju zamjenika Fahrudin Halač (78,88 bodova) i Amra Aljić (65 bodova).

Kao najbolji kandidati za poziciju direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela ocijenjeni su Mirsad Đelilović (90 bodova) i Ensad Korman (65,55 bodova), a za zamjenike direktora Goran Amidžić (84,44 bodova), Đuro Knežević (83,88 bodova), Dragan Kulić (82,22 bodova), Ranko Vuković (81,11 bodova) i Ivica Bošnjak (62,22 bodova).

Nezavisni odbor državnog parlamenta nakon što sačini rang listu uspješnih kandidata, prema redovnoj proceduri listu šalje ministru sigurnosti Bosne i Hercegovine koji prijedlog upućuje Vijeću ministara BiH.

Podsjećamo, na javni konkurs za izbor rukovodstva policijskih agencija na nivou BiH stigla je 21 prijava za šest pozicija, a većina kandidata aplicirala je na više pozicija.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno