Politika

Nezavisni blok: Zeničko-dobojski kanton će biti uporište poštene države

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nezavisni blok: Zeničko-dobojski kanton će biti uporište poštene države – Kandidat za člana Predsjedništva BiH Senad Šepić i nosilac liste Nezavisnog bloka za Parlament BiH Fuad Kasumović boravili su jučer u Kaknju i Zavidovićima, gdje su održane predizborne tribine i predstavljanje kandidata iz Zeničko-dobojskog kantona. Tribine su okupile veliki broj građana koji vide nadu i politički projekat koji vraća vjeru u poštenu državu koja o njima brine. Pored Šepića i Kasumovića, prisutnima su se obratili i nosilac liste za Parlament Federacije BiH Eldin Vrače, nosilac liste za Skupštinu Zeničko-dobojskog kantona Nusret Imamović, kao i koordinator Nezavisnog bloka za Kakanj i kandidat za Parlamentarnu skupštinu BiH, Edib Smolo. Zenica je dokazala da su promjene moguće i da je moguće pobijediti stranke koje imaju veliku infrastrukturu, i sa desne i sa lijeve strane, a Nezavisni blok će tu promjenu donijeti i u ovom kantonu i čitavoj zemlji.

”Tačno prije dvije godine svi su govorili Fuadu Kasumoviću da je nemoguće protiv ‘Grande koalicije’, protiv SDA i SBB-a zajedno, te još i onih lijevih iz SDP-a. On ih je sve skupa pomeo i dokazao da naš narod hoće i da je spreman za drugačiju politiku. Čestitu i onu u kojoj će najsposobniji biti na odgovornim pozicijama. I u Kaknju, i Zavidovićima, kao i drugih 75 mjesta i općina koje sam posjetio širom Bosne i Hercegovine narod želi ono što se desilo u Zenici – novu, drugačiju politiku i sposobne ljude koji će uspostaviti poštenu državu”, izjavio je Senad Šepić, kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH i predsjednik Nezavisnog bloka.

 Nosilac liste za Parlamentarnu skupštinu BiH (izborna jedinica koja pokriva Zeničko-dobojski i Srednjobosanski kanton), Fuad Kasumović je poručio: ”Drugi žele dijeliti BiH a Nezavisni blok je želi ujediniti. Politika koja mijenja Krivični zakon da bi oslobodila svoje najviše članove koji se sudski procesuiraju, nije politika koja nam treba – To je uradila aktuelna vlast SDA, SBB i HDZ BiH. Samo Nezavisni blok i nezavisni kandidati poput mene mogu promijeniti ovu aktuelnu politiku. Lično sam odbio iz opštinskog budžeta dati 300.000 KM za finansiranje stranačkih kampanja i umjesto toga sam kupio knjige za sve osnovce. Nezavisni blok je jedina alternativa. I građanska i ljudska i Božija dužnost je da izađete na izbore, jer 7. oktobra će se desiti promjene”.

Press služba

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno