Politika

Nezavisni, a pobjednici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nezavisni, a pobjednici – Samo četiri nezavisna kandidata vodit će svoje općine/gradove u naredne četiri godine, potvrdili su danas objavljeni rezultati Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine.

Oni su, bez stranačke podrške, uspjeli slaviti pobjede u mahom neizvjesnim političkih utakmicama, a ”proslavio” se gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović koji je osvojio oko 30.000 glasova.

Osim njega, kao nezavisni kandidati pobjede su ostvarili Nihad Omerović u Srebreniku, Huso Sušić u Donjem Vakufu i Srđan Rankić u Bratuncu.

Izbori su, podsjećamo, raspisani za 64 općinska vijeća u entitetu Federacija Bosne i Hercegovine, 56 skupština opština u bh. entitetu Republika Srpska, 120 načelnika općina u Bosni i Hercegovini, 14 gradskih vijeća u Federaciji, sedam skupština gradova u RS-u te 22 gradonačelnika u Bosni i Hecegovini.

Na lokalnim izborima učestovalo je ukupno 543 politička subjekta, i to 129 političkih stranaka, 262 neovisna kandidata, 72 koalicije, devet listi neovisnih kandidata i 71 neovisni kandidat pripadnik nacionalnih manjina. Za lokalne izbore ovjereno je 30.809 kandidata.

Sve rezultate po općinama i gradovima sa pratećim detaljima možete pogledati na OVOM linku.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno