Politika

Nezavisna lista mladih ZDK: Da li imamo ugašenog još jednog nekadašnjeg giganta? 

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nezavisna lista mladih ZDK: Da li imamo ugašenog još jednog nekadašnjeg giganta?  Prošle sedmice više od 50 radnika “Željezare Zenica” okupilo se  ispred direkcije ovog preduzeća, zbog teške situacije u kojoj se nalazi oko 360 radnika ovog nekadašnjeg privrednog giganta.

Za medije  je predsjednik Sindikata radnika, Esad Skomorac, izjavio da će od 3. oktobra biti raskinut ugovor sa kompanijom “ArcelorMittal” a vezano za radnu jedinicu ishrana koja je mjesečno imala prihode od 150.000 KM, što je I učinjeni. Zbog svega navedenog “Željezari Zenica” prijeti stečaj, čime će biti neizvjesna sudbina radnika.

Okupljeni radnici za tešku situaciju najviše krive Vladu Federacije BiH. Najavili su da će se i  dalje okupljati ispred direkcije preduzeća, dok se njihov problem ne riješi.

Žalosno je da radnici firme koja je u 100% vlasništvu FBiH, svoja prava traže na ulici, jer ta ista Vlada treba da iznađe rješenje za socijalno zbrinjavanje radinka “Željezare Zenica”, dodaju iz Nezavisne Liste Mladih.

“Ovim putem pozivamo Vladu i premijera gos.Novalića, da posjete radnike “Željezare Zenica”, i zajedno krenu u rješavanje ovog problema, a ne da im to poručuju kroz usputnu posjetu Zenici. Vlada mora biti garant tom preduzeću i učiniti sve da se produži ugovor s ” ArcelorMittal” a vezano za radnu jedinicu ishrana koja je mjesečno imala prihode od 150.000 KM i na taj način bar malo olakša novonastalu sitaciju”, kazali su iz Nezavisne liste mladih ZDK.

Premijeru Novaliću, vrijeme je da počnete raditi svoj posao i zaustavite gašenje još jedne firme u nizu u FBiH, ne dozvolite da još 350 radnika ostane na ulici bez ikakvih primanja!!!

 

Press služba Nezavisne liste mladih ZDK



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno