Naše

Nevolje Zeničanina sa mobi-servisom

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pišem ovo najviše da bih upozorio sve građane Zenice koji se nađu u situaciji da trebaju popraviti mobitel, da dobro paze u koji servis/radnju ga nose i kome ostavljaju.

Naime, prije nešto više od dva mjeseca, 4.6.2015. godine smo mobitel predali u mobi shop koji se nalazi u centru grada. Mobitel je imao problem sa touch displayem, odnosno touch nije radio na svim dijelovima ekrana. Sve ostalo je funkcionisalo. Zbog obaveza koje sam imao, nisam mogao da odnesem lično telefon u neki servis, pa sam poslao mamu. Rečeno joj je da će telefon biti popravljen za 7 dana, te da dođe po njega.

Nakon 7 dana, kada je mama otišla u mobi shop, rečeno joj je da telefon ipak nije popravljen, te da po njega dođe ponovo za 7 dana. Nakon novih 7 dana, opet joj rečeno da nije popravljen, ovaj put zato što se čeka neki dio iz inostranstva. Nismo pravili problem, telefon nam nije bio hitno potreban, te smo odlučili da pričekamo. Nakon novih 10 dana, kada je mama ponovo otišla po telefon, rečeno joj je da su zaboravili zapisati koji je to, ustvari, naš telefon, te da bi najbolje bilo da im sms porukom pošaljemo model telefona. Nakon što sam poslao sms, mama je ponovo otišla u mobi shop u kojem joj je rečeno da se ipak još uvijek čeka dio za popravak. To odugovlačenje je trajalo puna dva mjeseca, kada smo odlučili preuzeti nepopravljen telefon.

Tada su uslijedili pravi problemi. Dva puta je mami nuđen neki drugi telefon, koji uopće nije naš. Nakon što je odbila da preuzme drugi telefon, rečeno joj je da pravi frku zbog ničega. Na kraju, pošto su radnice mobi shopa odbijale da nam vrate telefon (jedan dan kad su nam rekle da dođemo uopće nisu otvorile radnju) odlučili smo stvar prijaviti policiji. Policija nas je uputila na općinsku inspekciju, gdje je inspektor rekao da poznaje vlasnicu mobi shopa, te da male radnje moraju naći način da opstanu u današnjem vremenu.

E sad se ja pitam, da li radnje treba da opstaju na način da se na najneprofesionalniji način ophode prema ljudima koji im ostave stvar na popravak. Nakon sve frke, vlasnica mobi shopa nas je pozvala i odlučila da vrati telefon, te smo tada shvatili šta je razlog svog zavlačenja prethodna dva mjeseca. Telefon je bio skroz puknut, ekran sav smrskan, kada se telefon upali uopće nije bilo slike. Očito je pri nestručnom popravljanju telefon još više pokvaren, pa je to bio razlog odugovlačenja sa vraćanjem u nadi da ćemo odustati. Nakon što smo vlasnici mobi shopa i radnici koja je telefon preuzela ukazali na to da je telefon u mnogo gorem stanju nego što smo ga ostavili, počele su nas napadati, te u nedostatku bilo kakvih drugih argumenata, govoriti nam da su se i policija i inspektor smijali kakvu smo mi stvar odlučili prijaviti.

I šta sad da radi jedan običan građanin kojem je nanesena šteta? Prema riječima inspekcije male radnje moraju naći način da opstanu, vlasnica mobi shopa nas napada jer, prema njenim riječima, dižemo frku bez razloga (baš me zanima šta bi ona uradila u našoj situaciji) i odbija da telefon vrati u stanju u kakvom smo ga ostavili.

Građani Zenice, pazite kome povjeravate svoje stvari, a moj savjet je da telefone prije nego što odnesete na popravak prvo uslikate, da vam se ne bi desilo ono što i nama.

Zeničanin A.T. 

(Napomena redakcije: puni podaci o vlasniku i radnji poznati redakciji, tekst je informativnog i upozoravajućeg karaktera i nemojte tražiti od nas da objelodanimo puni identitet i naziv objekta, jer je to posao za inspekcije, koje su upoznate i s naše strane o ovom slučaju. Također, iako svjesni da je potencijalna krivnja prebačena na sve vlasnike mobi-shopova u ovom gradu, smatramo da je poruka i pouka teksta jasna – potreban je veći oprez pri predavanju opreme na servis, da se ne bi bavili posljedicama)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno