Info

Nevjerovatne činjenice o tek rođenim bebama

Nevjerovatne činjenice o tek rođenim bebama- Bebe su čudesna bića i mnogo toga znaju, a nekoliko stvari o njima će vas potpuno zadiviti.

Mame nakon porođaja imaju stotine pitanja kada su njihove bebe u pitanju. Mnoge misle da su bebe, tako male i krhke i da ništa ne znaju, ali to nije tačno.

Novorođenčad znaju šta treba da učine

Švedsko istraživanje iz 1987. godine uvelo je termin „puzanje do dojke“ nakon što su utvrdili da će novorođenče naći put do majčine dojke čim se rodi.

Nakon porođaja bebe su oprali i osušili, a zatim ih donijeli do njihovih majki i stavljali na majčine grudi. Svaki put beba bi dopuzala do majčine dojke kako bi došla do hrane. Mora se priznati da su bebe prilično snalažljive.

Znaju ko im je mama

Spoljni svijet za malo biće može da bude zastrašujuće i neodoljivo mesto, sa svim novim stvarima i zvukovima. Iako bebi treba vremena da se razvije, ona od rođenja prepoznaje mamin glas i miris, ostatak čitajte na miss7mama.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem