Košarka

Nevjerovatan rezultat KK Kengur u jednom danu! Šest pobjeda u sedam utakmica!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Nevjerovatan rezultat KK Kengur u jednom danu! Šest pobjeda u sedam utakmica! U okviru 9. kola Lige mladih ZDK KK Kengur je organizovao i uspješno realizovao šest utakmica u dvije dvorane protiv tri ekipe! Također naše kadetkinje su u okviru Lige mladih SBK gostovale ekipi KK Bugojno.
U sali OŠ Musa Ćazim Ćatić ekipa Kengura je ugostila predpionire i pionire KK Maglaj.
Predpioniri obje ekipe su pružili vrhunsku košarkašku predstavu, a na kraju su slavili predpioniri KK Kengur nakon produžetka rezultatom 50:47.
Pioniri ove dvije ekipe su odigrali solidnu utakmicu, a na kraju su naši pioniri slavili rezultatom 47:22.
Kadeti KK Kengur su ugostili kadete KK Maglaj u dvorani KŠC “Sveti Pavao” i na kraju ubjedljivo slavili rezultatom 102:56.
Juniori KK Kengur su bili domaćin u istoj dvorani ekipi KK Krivaja iz Zavidovića i ostvarili su kao i kadeti uvjerljivu pobjedu rezultatom 104:42.
Što se tiče ženskih selekcija našeg kluba, tri ekipe su danas ubilježile nastup. Pionirke KK Kengur su u okviru 2. kola Lige mladih ZDK igrale protiv ŽKK Maglaj i ostvarile drugu pobjedu ove sezone. Konačni rezultat je bio 69:16.
ŠK Kengur je također nastupala u okviru 2. kola Lige Mladih ZDK i pionirke škole košarke su ugostile ekipu ŽKK Zebac. Utakmice je završena pobjedom ŽKK Zebac rezultatom 29:34.
Naše kadetkinje su u 3. kolu Lige Mladih SBK gostovale u Bugojnu i upisale su uvjerljivu pobjedu rezultatom 20:63.
Ekipa Kengura je današnjim danom oborila sve rekorde omladinskih liga BiH. U danas odigranih sedam utakmica ekipa Kengura je zabilježila šest pobjeda.
Zahvaljujući radu i fenomenalnoj organizaciji stručnog štaba koji su činili Enver Jahić, Jasmin Efendić, Haris Muslić, Haris Džonlić i Jusuf Husejnović KK Kengur je uspio da obezbjedi vrhunske uslove za odigravanje svih današnjih utakmica.
Također, čestitamo ekipama KK Maglaj, KK Krivaja, ŽKK Zebac na fer i sportskom ponašanju i zahvaljujemo se ŽKK Bugojno na gostoprimstvu.
Narednog vikenda očekuje nas završnica Lige Mladih ZDK gdje će naš klub predstavljati kadeti i juniori koji će se boriti za mjesto na državnom prvenstvu BiH.
KK Kengur, 18 godina tradicije!
Rezultati:
Predpioniri: KK Kengur- KK Maglaj 50:47.
Pioniri: KK Kengur- KK Maglaj 47:22.
Kadeti: KK Kengur- KK Maglaj 102:56.
Juniori: KK Kengur- KK Krivaja 104:42.
Pionirke: KK Kengur- KK Maglaj 69:16.
Pionirke: ŠK Kengur- ŽKK Zebac 29:34.
Kadetkinje: ŽKK Bugojno- KK Kengur 20:63.
KK Kengur


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno