Zabava

Netflix od danas i u BIH

Netflix od danas i u BIH
Netflix od danas i u BIH
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Netflix od danas i u BIH – Sadržaje popularne internet televizije Netflix od sada će moći uživati i gledatelji u Bosni i Hercegovini. Naime, kako je saopćeno iz kompanije, ovu streaming mrežu od danas je moguće pratiti u 130 zemalja svijeta, među kojima je i BiH.

Ovu informaciju također je potvrdio i direktor Netflixa, Reed Hastingsna tehnološkom sajmu CES u Las Vegasu.

Kada su u pitanju zemlje u regionu, Netflix je moguće pratiti u Hrvatskoj, Crnoj Gori i Makedoniji, a od evropskih zemalja napopisu su Turska, Poljska i Rusija. Prema navodima ove kompanije, do kraja godine planiraju biti u još 70 zemalja svijeta.

Iz Netflixa kažu da ova platforma neće biti dostupna na Krimu, u Sjevernoj Koreji i Siriji, zbog američkih sankcija tim zemljama. Najpoznatije serije kao što su House of Cards i Orange is the New Black, neće biti emitirane samo u onim zemljama u kojima Netflix ne posjeduje prava na njihovo prikazivanje.
Ovome dodajmo i to da su neke od zemalja u kojima Netflix od danas dostupan Rusija i Indija.

Netflix je također najavio da će ove godine proizvesti više od 30 serija, a tokom godine kompanija namjerava pokrenuti HDR (high dynamic range) sadržaj, koji bi trebao pružiti doživljaj jačih boja slike.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno