Politika

Nesvakidašnja situacija na izborima u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na prvoj izbornoj konferenciji Centralne izborne komisije posebna pažnja posvećena je do sada prijavljenim operativnim informacijama o greškama, odnosno incidetnim situacijama na izbornim mjestima zabilježenim do 12 sati. Nesvakidašnja situacija zabilježena je i u Zenici.

Iako su brojne problematične situacije, nažalost, i do sada bilježene u Bosni i Hercegovini, poput nasrtaja na članove biračkog odbora ili glasanja u ime drugih ljudi – jedna situacija ove godine zvuči posebno neuobičajno, a desila se u Zenici.

O njoj je predsjednik CIK-a Suad Arnautović govorio na prvoj izbornoj konferenciji dok je navodio sva ona mjesta, tačnije njih 12, na kojima je došlo do kašnjenja u početku glasanja: Jedno u Bihaću, četiri u Banjaluci, u Lukavcu jedno, Srebrenik jedno, gdje je odustao predsjednik, a slično se desilo i u Zvorniku, potom u Zenici – gdje je došlo do premještanja lokacije glasanja jer se birački odbor smjestio na pogrešno mjesto.

Naime, u telefonskom kontaktu sa predsjednikom i članicom gradske izborne komicije Zenica, CIK je dobio informaciju da je glasačko mjesto broj 093 -A -060 otvoreno tačno u 07h. Ipak, nakon pola sata je utvrđeno da biračko mjesto nije na pravoj lokaciji, već da je postavljeno na mjestu gdje je bilo i na općim izborima 2018. godine. U 07:30 je glasanje prekinuto, biračko mjesto zatvoreno, a uz pratnju policije biračko mjesto je prebačeno na lokaciju koja je za njega i predviđena.

Objašnjenje poslušajte u VIDEO LINKU.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno