Nogomet

Nestorović neće u Čelik, Pavić preuzima Bilino?

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Iako je na jučerašnjoj sjednici IO NS/FS BiH odlučio da izađe u susret Darku Nestoroviću i dozvoli mu da do kraja sezone obnaša funkciju šefa stručnog štaba Čelika, desio se novi preokret. Naime, selektor mlade reprezentacije BiH nije se pojavio na današnjem treningu crno-crvenih i sve su indicije da se bivši fudbaler Čelika predomislio i da ipak neće preuzeti tim sa Bilinog polja.

Nestorović nije odgovarao na mnogobrojne pozive čelnika Čelika kao i novinara, dok istvoremeno nikoga prethodno nije obavijestio da se neće pojaviti na današnjem treningu Zeničana. Predsjednik Čelika Senad Sarajlić ističe da ne zna zbog čega se Darko Nestorović više ne javlja, što mu jako teško pada nako svega što su učinili da na Izvršnom odboru Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine promijene Odluku odbora za htinost.

– Sinoć smo se čuli i podijelili utiske, ali kada smo trebali dogovoriti detalje preuzimanja ekipe, više s njim nismo uspjeli stupiti u kontakt. Najavio je da će danas razgovarati sa ljudima iz Fudbalskog saveza Republike Srpske, da vidi može li raditi oba posla. Da li razgovara s njima ili ne, ja ne znam, ali sačekat ćemo ga još malo- kaže razočarani predsjednik Čelika Senad Sarajlić.

On dodaje da će krenuti su u realizaciju dogovora s drugim trenerima s kojima su bili u kontaktu, te da je najozbiljnija opcija, također bivši igrač Čelika, Saša Štrbac. Problem je što Štrbac želi sa sobom dovesti i pomoćnika, a što je za Čelik preskupo.

Uz to zatvara mogućnost trenerskog razvoja nekog od mlađih, zeničkih trenera. Menadžerske agencije, kaže, nude i Milka Đurovskog, Ermina Šiljka, domaće trenere Vladu Jagodića, Kemala Alispahića, Almira Memića…

– U ovih dan-dva sigurno ćemo imati trenera. Bio to Nestorović ili neko drugi- kaže Sarajlić.

Portal SportZDK poslijepodne je objavio: Boris Pavić novi je šef stručnog štaba NK Čelik! Darko Nestorović je danas iznenada odustao od angažmana na Bilinom polju, nakon čega je Upravni odbor na telefonskoj sjednici imenovao Pavića za novog trenera. Rođeni Sinjanin, Boris Pavić u Čeliku je odigrao više sezona na mjestu lijevog beka. Od prošle godine posjeduje UEFA profi trenersku licencu.

sc.sport/dnevni.avaz/sportZDK



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno