Zločini

Nesreća u Raspotočju, provala u kuću u Lašvi

stop-policija
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Nesreća u Raspotočju, provala u kuću u Lašvi – Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u tri slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je šest krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (3), Policijske uprave III u Zavidovićima (1), Policijske uprave IV u Tešnju (1) i Policijske uprave V u Olovu (1).

Zenica

U mjestu Lašva, izvršena je teška krađa u vikend kuću, vlasništvo P.M. iz Zenice, kojom prilikom je otuđen televizor. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Zavidovići

U vremenskom periodu od 27.08. do 29.08.2016. godine, u mjestu Stošnica, izvršena je teška krađa u pomoćni objekat-garažu, vlasništvo M.Z., iz koje je tom prilikom otuđena određena količina raznih predmeta. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske stanice Zavidovići.

Vareš

U ulici Majdanska, na benzinskoj pumpi „Butmir Oil“, od strane vozača putničkog motornog vozila marke „VW Golf V“, registarskih oznaka T69-M-572, izvršeno je krivično djelo tako što isti nije platio račun za gorivo, udaljivši se vozilom u nepoznatom pravcu. Policijski službenici Policijske stanice Vareš su zaustavili navedeno vozilo, te je utvrđeno da istim upravlja J.A., dok su se u vozilu nalazili saputnici H.E. i J.A., sva lica iz Sarajeva. Isti su lišeni slobode i zadržani u službenim prostorijama, dok je na licu mjesta izvršen uviđaj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Zenica

Umjestu Raspotočje, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke “VW Golf”, registarskih oznaka K40-O-858, kojim je upravljao M.J. iz Zenice, i putničko motorno vozilo marke “VW Golf”, registarskih oznaka A98-J-651, kojim je upravljao S.M. iz Tešnja. Tom prilikom, navedeni S.M. je zadobio teške tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se još 10 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno