Politika

NES ZDK: Zadovoljni smo postignutim izbornim rezultatima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sinoć je u prostorijama Narodnog evropskog saveza Zenica održan sastanak Regionalne organizacije NES-a za područje Zeničko-dobojskog kantona.

Na sastanku je prezentiran izvještaj o rezultatima Općih izbora za period 2018-2022 godine, a pored toga svi prisutni su informisani i o dosadašnjem toku pregovora za konstituisanje vlasti u ZDK.

Kantonalna organizacija NES-a je zadovoljna postignutim izbornim rezultatima koje su kandidati Narodnog evropskog saveza postigli u Zeničko-dobojskom kantonu, za sve nivoe vlasti.

Zaključeno je da će NES ZDK u narednom periodu raditi još predanije i konkretnije s ciljem ostvarenja još boljeg rezultata.

Narodni evropski saveze je na proteklim Općim izborima u ZDK za skupštinu kantona ostvario zavidan rezultat od 9.328 osvojenih glasova i tako dobio dva zastupnika u ovome kantonu.

Također, NES je u Zenčko-dobojskom kantonu, izborna jedinica 5 (405), osvojio i jedan direktan mandat za Parlament FBiH.

Sastanku su prisustvovali predsjednici gradskih-općinskih organizacija, predsjednici gradskih-općinskih izbornih organizacija kao i aktuelni ministri i savjetnici ministara.

Narodni evropski saveze se zahvaljuje svim članovima i simpatizerima NES-a ali i svim ostalim građanima, koji su svoj glas dali kandidatima NES-a na proteklim izborima, uz obećanje da ćemo ukazano povjerenje građana opravdati na najbolji mogući način.

Zenica, 17.11.2022. godine, Saopćenje za javnost



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno