Sudske klupe

Nepravosnažna osuđujuća presuda protiv Smailhodžić Akifa

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nepravosnažna osuđujuća presuda protiv Smailhodžić Akifa – Općinski sud u Zenici, postupajući po optužnici Kantonalnog tužilaštva ZDK, dana 04.11.2019. godine, donio je osuđujuću, prvostepenu i nepravosnažnu presudu protiv Smailhodžić Akifa zbog produženog krivičnog djela primanje dara i drugih oblika koristi iz člana 380. stav 1. KZ F BiH u vezi sa članom 55. KZ F BiH za koje mu je utvrdio kaznu zatvora u trajanju od 2 (dvije) godine i 9 ( devet) mjeseci  te zbog produženog krivičnog djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 383. stav 1. KZ F BiH  u vezi sa članom 55. I 31. KZ F BiH za koje mu je utvrdio kaznu zatvora u trajanju od 2(dvije) godine, te ga je sud primjenom odredbi o sticaju osudio na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 4 (četiri) godine i 6(šest) mjeseci a u koju kaznu se uračunava vrijeme provedeno u pritvoru od 13.07.2017. godine do 10.10.2017. godine.

Takođe, optuženom Smailhodžić Akifu izriče se mjera zabrane rada u državnim organima, javnim ustanovama i javnim preduzećima u trajanju od tri godine kao i oduzimanje imovinske koristi pribavljene krivičnim djelom.

Napomena: Molimo Vas da pri preuzimanju ili prenošenju informacija koje objavljuje Kantonalno tužilaštvo Zenicko-dobojskog kantona o predmetima  u kojima su osobe osumnjicene ili optužene za krivicna djela, imate u vidu  presumpciju nevinosti iz clana 3. Zakona o krivicnom postupku F BiH u kojem je u stavu 1.  definisano da se svako smatra nevinim za krivicno djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno