Nogomet

Neočekivan poraz zeničkog Rudara u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Poraz zeničkog Rudara – Uokviru 14.kola Druge lige FBiH, grupa Centar, sezona 2017/2018 zenički Rudar bio je domaćin ekipi FK Famos iz Hrasnice. Završeno je pobjedom gostujuće ekipe Famosa iz Hrasnice.

Rezultat: FK Rudar Zenica – FK Famos 1:2 (0:1);

Strijelci: 0:1  (Sarajkić u 31′), 0:2 (Omerbegović u 49′), 1:2 (Mahir Jusić u75.minuti):

Glavni sudija bio je Ajdin Baručija iz Zenice, pomoćnici: A1 Alzan Ploćo (Kakanj), A2 Mirza Doglod (Zenica), delegat Mensur Hodžić (Zenica).

Sastavi ekipa:

RUDAR: Vehabović, Kubat, Šabić, Tabaković, Vardo (cap), Šeper, Jusić, Aletić, Sarajlić, Kolić, Durmić. Rezerve: Ganibegović, Krivić, Isaković, Selimović, Hodžić,  Hrustić, Gluhić. (Trener Armin Bujak, službeni predstavnik Ševko Adilović).

FAMOS: Kadić, Smajlović, Omerbegović, Kahrović, Repuh, Nezić, Mulaosmanović, Kadić, Sarajkić (cap), Pleh, Kreho. (Trener Adnan Ćupina).

Utakmica je odigrana na A terenu stadiona na Kamberovića polju u Zenici po sunčanom i prohladnom vremenu (+12*C), pred oko 100-tinjak gledalaca.

Rudar je u ovaj duel ušao kao favorit, budući da su u posljednja tri kola zabilježili tri pobjede.

Ipak,  jedna od najmlađih ekipa lige danas je razočarala domaću publiku, te je poražena rezultatom 1:2. Početak utakmice protekao je u dominaciji Zeničana, koji su prvim minutama igrali jak presing na zadnju liniju gostiju. Nekoliko neiskorištenih prilika domaće je koštalo golom gostiju u 31.minuti. Kapiten gostiju i ponajbolji igrač, Sarajkić, izašao je sam pred golmana Rudara, Aida Vehabovića, zaobišao ga i postigao gol za vođstvo gostiju od 0:1. Veliku šansu za izjednačenje imao je Mahir Jusić u zadnjoj minuti prvog poluvremena, ali je njegov pokušaj fenomenalno zaustavio golman gostiju Kadić.

U drugom poluvremenu domaći su odmah krenuli u napade kako bi izjednačili rezultat, ali je mnogo iskusnija gostujuća ekipa kaznila nesmotrenost domaćina, te je u 49.minuti 0:2 za Famos, a strijelac gola bio je Admir Omerbegović.

U 75. minuti Mahir Jusić postiže gol za smanjenje vodstva 1:2 i tračak nade da Rudar danas može makar do jednog boda. Do kraja utakmice gosti su izdržali napade ekipe Rudara, koji nije iskoristio nekoliko povoljnih prilika za izjednačenje, te slavili vrijednu pobjedu od 1:2.

U narednom, petnaestom kolu zenički Rudar gostuje Jedinstvu iz Ljubinića kod Ilijaša.

Tekst i foto galerija: E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno