Rukomet

Neočekivan poraz u Estoniji: Loše gostoprimstvo nije probudilo inat kod rukometnih Zmajeva

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine upisala je je i drugi poraz u kvalifikacija za EURO 2022. godine nakon što je sa 23:21 poražena na gostovanju kod Estonije.

Domaća selekcija, čiji se savez i nije pretjerano iskazao u domaćinstvu, u uvodnim minutama susreta uspijevala je parirati izabranicima Bilala Šumana. Na početkom je imala i vodstvo od 4:2, ali je serijom 3:0 BiH došla do prednosti koju je držala do kraja prvog dijela.

Da nije bilo tehničkih grešaka u napadu, mogli su najbolji rukometaši naše zemlje na pauzu otići i s uvjerljivijom prednošću.

Alen Ovčina je postigao pet golova iz šest pokušaja, dok je iskusni Nikola Prce zabio tri gola i isto toliko upućenih udaraca.

Karl Toom sa šest i Kaspar Lees sa četiri bili su glavne osovine u igri estonske selekcije u prvom dijelu utakmice, koju su Zmajevi dočekali bez ijednog treninga u dvorani, a sve zahvaljujći “angažmanu” domaćina.

U nastavku meča domaćin je dosta brzo “istopio” prednost naše selekcije, a u posljednjih desetak minuta minimalna prednost bila je uglavnom na strani Estone.

Samo pet golova dali su Zmajevi do 55. minute, kada je šestim golom našeg tima u drugom dijelu Dejan Malinović izjednačio na 20:20.

Estonci su bolje igrali u finišu utakmice, kao i tokom cijelog drugog poluvremena. Domaća selekcija znala je kazniti sve naše tehničke grečke i na kraju slaviti sa 24:21.

Estonci su do pobjede stigli ponajviše zahvaljujući raspoloženom Karlu Toomu i Kasparu Leesu, koji su postigli po osam golova, dok je neki od golova Andrisa Celminsa (četiri pogotka) bili u ključnim trenucima utakmice. Najefikasniji igrač u našem timu bio je Alen Ovčina sa šest golova.

Novi duel sa Estonijom igramo 10. januara u Bugojnu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno