Zločini

Neobična krađa u centru grada: Iz tri “Dacie” Doma zdravlja otuđena oprema i dokumentacija, vozila nisu obijena

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Neobična krađa zabilježena je u noći između ponedjeljka i utorka na parkingu ispred Doma zdravlja u Zenici, potvrđeno je Zenicablogu u Upravi policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Kako je za naš portal izjavio Samir Valentić, portparol Uprave policije, u utorak ujutro (19. mart) u 08,10 sati policiji u Zenici prijavljeno da je u noći između 18. i 19. marta, iz tri vozila Dacia, vlasništvo Doma zdravlja, koja su bila parkirana na parkingu u ulici Fra Ivana Jukića, ispred same zgrade Doma, otuđeno više predmeta.

Na spisku nakon obavljenog uviđaja su se našli dvije dukserice sa logom Doma zdravlja, fascikla sa određenom dokumentacijom, mobilni EKG aparat i dvije torbe sa medicinskom opremom.

-Vozila nisu otvorena na nasilan način, na vozilima nema nikakvih oštećenja. Policijski službenici PS Centar sačinili su izvještaj i dostavili podatke Odsjeku kriminalističke policije na postupanje, saopćeno je.

Zgrada Doma zdravlja (Poliklinika) je pod sistemom fizičke i tehničke zaštite, a sam parking je zaštićen fizičkom rampom.

Ono što je dodatno zanimljivo u ovom slučaju, jeste da se ova krađa, bez obzira što se nije radilo o nasilnom otvaranju vozila, NIJE našla u redovnom dnevnom Biltenu MUP-a ZDK.

Nije nam poznato da li je izostanak ove informacije plod selekcija u Policijskoj upravi Zenica, kantonalnom MUP-u ili je jednostavno bilo prečih i bitnijih informacija.

Želimo vjerovati da se selekcija ne vrši “po uspjehu otkrivenosti”, jer nas MUP obavještava i o nedjelima, ali i uspješno riješenim slučajevima.

Naime, u Biltenu MUP-a ZDK za taj dan 19.03.2024. objavljenom na OVOM LINKU se nalazi informacija da su dvojica Vitežana ukrali 13 čokolada u “Mercatoru”, ali su ubrzo uhvaćeni.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno