Zabava

Neobičan hobi: Izrada edukativnih slikovnica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Neobičan hobi: Izrada edukativnih slikovnica- Iz želje da za svog mališana nabavi igračku kakvu nije mogla kupiti nigdje u Bosni i Hercegovini, rodio se ovaj zanimljiv hobi, priča nam Zeničanka – Lamija Beganović Uzunović.

„Platnena slikovnica je igračka koja zadovoljava kriterije idealne igračke jer je u isto vrijeme i edukativna i zabavna. Roditelji, a ono što je još važnije, i mališani, je prihvataju sa oduševljenjem jer su šarene, pune odvojivih dijelova na čičak, igračkica na prstu, trakica i perlica a sve sa ciljem da se djeci olakša razvoj taktilne i vizuelne percepcije, fine i grube motorike, prepoznavanje slova i brojeva, usvajanje prostornih odnosa (ispod, iznad, u, na, desno, lijevo).

www.facebook.com/HagiSlikovnice

Takođe, djeca razvijaju kognitivne vještine i govor, vježbaju uspostavljanje korelacije oko – ruka, raspoznavanje oblika i boja, razvoj mašte, intuitivnog mišljenja, logičkog zaključivanja, smiruju hiperaktivnost i još mnogo toga.“ – objasnila je Lamija.

Zanimljivo je i to što djeca kroz igru uče i konkretne stvari koje ih čine samostalnijima kao što su vezanje pertle, kopčanje dugmeta, „gledanje na sat sa kazaljkama“, pa i pomaganje u nekim kućnim poslovima. Roditelji i djeca provode kvalitetno vrijeme zajedno, uz igru, zabavu i učenje.
Preporučujemo vam da HAGI platnene slikovnice potražite na facebook stranici:

www.facebook.com/HagiSlikovnice



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno