Nesreće

Nemila: Za 40 godina 18 mrtvih na Staroj stanici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Predstavnici Javnog preduzeća ‘Ceste Federacije BiH’, u prisustvu potpredsjednika Federacije BiH, Svetozara Pudarića i gradonačelnika Zenice, Husejina Smajlovića, danas su u Nemili prezentovali tehničku dokumentaciju projekta izgradnje potputnjaka na lokalitetu Stare željezničke stanice, iznimno značajnog za 200-tinjak mještana ovog dijela Nemile, koji se svakodnevno, u komunikaciji sa centrom naselja, moraju izlagati opasnostima prelaska preko Magistralnog puta M17. – U posljednjih 40-ak godina, ta činjenica odnijela je 18 ljudskih života.

Nadamo se da će nova Vlada, nakon prioritetnih projekata sanacije šteta od poplava i klizišta u 2014., ove godine početi sa poslovima koji su zbog toga morali čekati, – izjavio je Pudarić. Izgradnja potputnjaka bi u najboljem slučaju mogla početi na proljeće, a prethodiće joj posao oko eksproprijacije jednog dijela naselja. (rtvze)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno