Politika

Neformalna grupa građana i navijača Čelika u posjeti HDZ 1990 Zenica

Neformalna grupa građana i navijača Čelika u posjeti HDZ 1990 Zenica – Gradski odbor HDZ 1990 organizirao je sastanak sa predstavnicima i simpatizerima NK Čelik.

Na sastanku se razgovaralo o velikim problemima u kojim se nalazi nogometni klub Čelik. Neformalna grupa građana „Za Čelik“  i stranka HDZ 1990 potpisali su memorandum o aktivnostima sanacije stanja u NK Čelik Zenica. Svrha zbog koje je potpisan ovaj memorandum i uspostavljena obostrana saradnja je spašavanje NK Čelika od dalje finansijske, sportske i organizacijone regresije.

Nosilac liste Kolak Zdenko istakao je da će prioritet u radu stranke HDZ 1990 biti rješavanje nagomilanih problema  nogometnog kluba Čelik koji je identitet, simbol i ponos  svih generacija Zeničana.

HDZ 1990 se obavezuje da će u okviru svog budućeg djelovanja dati maksimalnu potporu navijačima i njihovim zahtjevima u borbi za ozdravljenje kluba.

Neformalna grupa građana se zahvalila rukovotstvu HDZ 1990 i dala je punu podršku kandidatima sa liste HDZ 1990 za koji su sigurni da će zastupati isti interese za koji se zalaže i NK Čelik.

loading...