Rekreacija

Nedžad Agić –Nećko biciklom u obilazak Sandžaka u Srbiji

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kako nam je potvrdio danas 18.10.2020.godine pred gradskom Arenom „Husejin Smajlović“ u Zenici, poznati zenički biciklista Nedžad Agić-Nećko sprema se na put biciklom do Sandžaka u Srbiji.

Inače, 56-godišnji biciklist Nedžad Agić je po zanimanju zaštitar i ove godine u okviru svog Projekta „Kulturna baština BiH nekad i sad“ biciklom ide u obilazak Sandžaka u Srbiji, bivšeg sastavnog dijela nekadašnje kraljevine Bosne.

Povod ovog ovog putovanja je približavanje kulturne baštine tamošnjih ljudi nama u BiH, te obilazak i bliže upoznavanje sa običajima i kulturnim znamenitostima tog kraja.

– Putovanje će trajati tri dana i dvije noći u dužini od oko 370 kilometara sa polaskom u ponedjeljak u ranim jutarnjim satima od Zenice do Rogatice, zatim noćenje. Naredni dan do Nove Varoši u Srbiji, pa ponovo noćenje, te prekosutra dolazak u Novi Pazar, kulturni i finansijski centar regije Sandžaka -, kazao nam je popularni Nećko.

U sva četiri veća grada u Sandžaku, putem E-mail-a, najavio se Uredu za Kulturnu baštinu, te će mu tim povodom dati vodiča koji će ga pobliže upoznati sa svim pojedinostima Kulturne baštine svakog grada posebno.

Osim putovanjem, Nedžad Agić ponovo pronosi dobar glas njegovog rodnog grada Zenice, te njegove države BiH u regiji, kao što je to činio na svojim prethodnim putovanjima u Albaniju, Crnu Goru, Hrvatsku i Mađarsku, na čemu smo mu veoma zahvalni, te stoga ponovo mu poželimo, sretan put!

Želimo sretan put našem Nedžadu Agiću-Nećku i dajemo mu podršku kao i na svim prethodnim putovanjima iz portala Zenicablog.

Tekst i foto galerija E.Imamović

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno