Kultura

Nedjelja na Cabaret Winter Festu – izložba Hibe Alajbegović-Mustafić

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nedjelja na Cabaret Winter Festu – izložba Hibe Alajbegović-Mustafić – Jedna od najpriznatijih međunarodnih umjetnica sutra u Cabaret clubu – U nedjelju će, u okviru četvrte noći, petog  Cabaret Winter Festa, koji organizuju braća Petrović, Ivan i Andrija, biti održana izložba slika, međunarodno priznate umjetnice, Hibe Alajbegović-Mustafić.  Hiba Mustafić rođena je u Sarajevu 1960. godine, gdje se i obrazovala. Kreativnost, a osobito afinitet prema likovnoj umjetnosti iskazala je još u ranom djetijnstvu,a već tokom osnovnog školovanja bilježi i prva priznanja za iskazani talent.

Profesionalno višegodišnje bavljenje turizmom niti jednoga trenutka nije umanjilo njenu ljubav prema likovnoj umjetnosti niti potrebu da se iskaže upravo na ovom polju.

Rezultat toga je i samostalni projekt -Galerija „Blue Art“ koji pokreće 2012. godine ,nakon 30-ogodišnjeg stvaralaštva. Riječ je o autorskoj galeriji otvorenoj s ciljem da široj javnosti predstavi isključivo svoja certificirana djela, od umjetničkih slika u raznim likovnim tehnikama (ulje i akril na platnu, grafika, crtež, pastele) do umjetnički obrađenih predmeta od upotrebne vrijednosti.

Tijekom proteklog razdoblja Hiba Mustafić predstavila se domaćoj i inozemnoj javnosti kako samostalnim izložbama tako i kao autorica-sudionica niza kolektivnih, humanitarnih, revijalnih i aukcijskih izložbi i likovnih kolonija i radionica u BiH i inozemstvu među kojima su i :

Samostalne izložbe :

2014. februar/veljača –„ODA HARMONIJI“-Galerija Bosanskog kulturnog centra- Sarajevo
2016. mart/ožujak –„HARMONIJA KRAJNOSTI“ -Galerija samostana Sveti Anto- Sarajevo
2016. Maj/svibanj . „PLAVI NOKTURNO“-Gradska galerija – Jace (Izložba organizirana u sklopu 35. Pozorišnih/kazališnih igara)
2016. maj/svibanj-„GOVOR TIŠINE“-Galerija Likum – Brčko (Izložba organizirana u tradicionalne kulturne manifestacije „Proljeće u gradu Brčko 2016“.)

KOLEKTIVNE IZLOŽBE:

2013. maj/svibanj- Galerija „Zvono“ Sarajevo
2014. april/travanj- Likovno Annale povodom Uskrsa -izložba djela članova ULU HKD „Napredak“
2014. maj/svibanj- Galerija „Zvono“ Sarajevo
2014. decembar/prosinac- Likovno Annale povodom Božića – izložba djela članova ULU HKD „Napredak“
2015 februar/veljaca Mala galerija“ Kiseljak
2015. april/travanj- Likovno Annale povodom Uskrsa- izložba djela članova ULU HKD „Napredak“
2015. maj/svibanj Sara art fair Internacionalni Sajam umjetnina Galerija BiH
2015. decembar/prosinac- Likovno Annale povodom Božića – izložba djela članova ULU HKD „Napredak“
2016. februar/veljača Mala galerija“ Kiseljak
2016. mart/ožujak Likovno Annale povodom Uskrsa -izložba djela članova ULU HKD Napredak“

LIKOVNE KOLONIJE:

2014. septembar/rujan-oktobar/listopad – VI. međunarodna ženska likovna kolonija tradicijske umjetnosti. Lokalitet Bila – Livno
2015. juli/srpanj-avgust/kolovoz – III međunarodna Likovna kolonija Gradačac-u organizaciji Udruge likovnih umjetnika Fortuna-ART
2015. septembar/rujan -II Likovna kolonija udruge ”Pelješac” – Orebić (Republika Hrvatska)
2015. lipanj/juni 2015. –Brčko-Međunarodna likovna kolonija„Brčansko Ljeto- Savski Cvijet 2015“
2016. maj/svibanj- Likovna kolonija pod nazivom “Kistom koz Jajce”, u sklopu manifestacije “506. Dani Ajvatovice”. – Jajce -lokalitet “Mlinčići”
2016. maj/svibanj – Likovna kolonija u organizaciji MerisCon Art – Zenica
2016. jul/srpanj Kiseljak
2016. avgust/kolovoz Toplice
2016. avgust/kolovoz Vitez „Ovnak“
2016. septembar/rujan Orebić

PRIZNANJA:

„Zlatni kist“ za 2015. godinu na 12. Međunarodnoj likovnoj koloniji “Savski cvijet“, u Brčkom.

Hiba Mustafić višegodišnja je članica Udruženja likovnih umjetnika „Paleta Ćulhan“.

Od 2014. godine Predsjednica je Udruge Likovnih Umjetnika HKD Napredak Sarajevo.

Osim autorskog rada Hiba Mustafić iznimne rezultate postigla je i kao organizatorica brojnih samostalnih i kolektivnih izložbi drugih autora.

Hiba Alajbegović Mustafić je predsjednica udruge likovnih umjetnika HKD Sarajevo i članica udruge likovnih umjetnika Orebić , po vokaciji je umjetnica u čijim djelima preovladava ekspresionizam sa koloritom i kompozicijama velikih formata u ciklusu „Izgubljeni u boji i vremenu“.

“Pozivamo sve ljubitelje umjetnosti da dođu na ovu izložbu koja je će se održati sutra u Cabaret clubu, sa početkom od 19:30. Ovo je izuzetan događaj na zeničkoj likovnoj sceni i iznimna nam je čast da jedna ovako međunarodno priznata umjetnica dolazi u naš grad, na naš festival koji ove zime piše najljepše priče” – kazali su Petrovići



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno