Zenica

Ne zaboravimo Srebrenicu – Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH -Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ne zaboravimo Srebrenicu – Don’t Forget Srebrenica – Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica

Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica kao društveno odgovorna nevladina organizacija svake godine na simboličan način obilježava 11 juli-Sjećanje na Genocid u Srebrenici.
Danas (11.07) su članovi Mostova Prijateljstva postavili veliki baner od 6 metara sa porukom (11 juli-Don’t Forget Srebrenica-8372), na Kamberovića most u Zenici. Članovi Mostova Prijateljstva su takođe učestvovali i u šetnji koja je danas u Zenici organizovana povodom 11 jula – Sjećanja na Genocid u Srebrenici

Mostovi Prijateljstva već godinama u Zenici, BiH i regiji organizuje manifestacije koje imaju za cilj obilježavanje 11 jula-Sjećanje na Genocid u Srebrenici. Članovi Mostova Prijateljstva nekoliko puta su organizovano prisustvovali dženazi šehidima Srebrenice. Takođe, veoma često članovi Mostova Prijateljstva organizuju posjete povratničkim naseljima i druže se sa povratnicima u Srebrenici i Istočnoj Bosni. U 2015 godini, smo u Bursi (Republika Turska), organizovali izložbu fotografija autora Dade Ruvića.

U julu 2016 godine smo organizovali zajedno sa BNV Sandžaka u Novom Pazaru (Srbiji), manifestaciju “Dani sjećanja na Genocid u Srebrenici ( promocija knjige, izložba fotografija, koncert Omladinskog hora “Srebrenički inferno”), a takođe smo kao udruženje učestvovali sa Gradskom Upravom Splita u obilježavanju 11 jula-Sjećanja na Genocid u Srebrenici u Splitu.

U mjesecu Ramazanu ( 2017 god.) smo organizovali dvije posjete memorijalnom centru Potočari i Srebrenici i za 200 postača-povratnika smo organizovali iftar.

Mostovi Prijateljstva će nastaviti i u budućnosti sa svojim aktivnostima koje će imati za cilj obilježavanje 11 jula-Dan sjećanja na Genocid u Srebrenici, kao i posjete povratničkim naseljima i povratnicima istinskim herojima BiH.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno