Zabava

“Ne vjeruj svojim očima” – triler koji će vas ostaviti bez daha od sada i u BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

“Ne vjeruj svojim očima” – triler koji će vas ostaviti bez daha od sada i u BiH – Knjiga koja obara rekorde prodaje u svijetu i osvaja ljubitelje trilera je dostupna i na našem tržištu. Ukoliko mislite da je ovo samo još jedan triler, varate se. Tajnama obavijena priča koja se čita u dahu i ne ispušta iz ruku,  je knjiga koja će oduševiti i najizbirljivije ljubitelje trilera.

Definitivno knjiga koja će preuzeti prijestolje posljednje odlične knjige koju ste pročitali i bili uvjereni da je najbolja.

Knjiga „Ne vjeruj svojim očima“ je sve samo ne predvidiva.  Louise je samohrana majka i sekretarica zarobljena u zamornoj savremenoj rutini. Jedne večeri upoznaje zanimljivog muškarca i među njima iskre frcaju na sve strane. Premda on ode nakon što se poljube, Louise je oduševljena što je konačno s nekim osjetila povezanost. Ipak, ne zna ništa o njemu. Ne zna da je on njen novi šef. Ne zna da je oženjen. I to ženom koja će uskoro postati njena najbolja prijateljica. Dok Louise muče sumnje, Adele pokušava održati privid savršenog braka. No, sada je prekasno za to, jer je ovaj ljubavni trokut zaigrao smrtonosnu igru iz koje postoji samo jedan izlaz.

Knjiga „Ne vjeruj svojim očima“ se trenutno može kupiti u svim DM prodavnicama, te poručiti na www.tropik.ba.

Sarah Pinborough – Ne vjeruj svojim očima

triler _ 356 stranica _ 13,5×20,5 cm _ meki s klapnom _ 19,90 KM _ ISBN 978-953-13-1610-1

► Vrhunski psihološki triler sa spektakularnim završetkom koji je osvojio i publiku i kritičare

► Prava prodana u 28 zemalja

► Idealno štivo za ljubitelje Djevojke u vlaku i Iza zatvorenih vrata

 

Sarah Pinborough rođena je 1972. godine u Engleskoj. Do sada je objavila preko dvadeset romana i dobitnica je brojnih književnih nagrada. Bavi se i pisanjem scenarija za BBC.

 

Louise je samohrana majka i sekretarica zarobljena u zamornoj savremenoj rutini. Jedne večeri upoznaje zanimljivog muškarca i među njima iskre frcaju na sve strane. Premda on ode netom nakon što se poljube, Louise je oduševljena što je konačno s nekim osjetila povezanost. Ipak, ne zna ništa o njemu. Ne zna da je on njen novi šef. Ne zna da je oženjen. I to ženom koja će uskoro postati njena najbolja prijateljica. Dok Louise muče sumnje, Adele pokušava održati privid savršenog braka. No, sada je prekasno za to, jer je ovaj ljubavni trokut zaigrao smrtonosnu igru iz koje postoji samo jedan izlaz.

Ako mislite da znate kako će ova priča završiti, razmislite ponovno

Čitatelji, pripremite se  za najnepredvidljiviji triler sezone

INTERVJU

Sarah Pinborough

[Intervju za stranicu BookPage, autor Jay MacDonald]

Poput svih snažnih lijekova u slobodnoj prodaji, roman Ne vjeruj svojim očima zaslužuje vlastito upozorenje. Premda vjerojatno nikada niste čuli za britansku spisateljicu Saru Pinborough, vjerujte mi, ona će ovog ljeta biti vaša glavna tema nakon što se oporavite od njenog zapanjujućeg, upečatljivog psihološkog trilera koji pomiče granice žanra.

Kako biste u potpunosti uživali u ovom iskustvu nalik Kingovoj Carrie, izbjegavajte svaki dodir sa sve brojnijim raspravama na temu genijalnog, ubojitog preobrata u romanu. Ne brinite, ovdje nećete pronaći spojlere.

Roman Ne vjeruj svojim očima započinje klasičnom premisom o ljubavnom trokutu. Jedne noći u pivnici, Louise, samohrana majka zaposlena kao sekretarica u londonskoj psihijatrijskoj klinici upozna tipa po imenu David – i s njime razmijeni pijani, uzbudljivi poljubac. U ponedjeljak, David se pojavi na poslu kao njen novi šef. Neugodno. Louise zatim slučajno upozna prelijepu strankinju Adele na putu u kafić. Adele je tek stigla u grad i očigledni je potencijal za najbolju prijateljicu, ali postoji jedan problemčić: Adele je udata za Davida.

S obzirom da se čita besprijekorno lako, priča nije nastala glatko. Premda spisateljica i scenaristica s BBC-ja broji već više od 20 napisanih horora i trilera te romana za mlade, Pinborough se našla u škripcu kada je riječ o smišljanju svojeg probitačnog djela za američko tlo.

„Sedmicu sam dana paničarila zbog nedostatka ideja, a bila je to najveća prilika u mojoj karijeri i spremala sam se baciti je u vodu“, kaže. Najprije je radnju svela na preljub. Potom na preljub koji uključuje tajnu, no to je i dalje djelovalo pretjerano obično za nezavisnu spisateljicu koja izbjegava žanrovske okvire.

„Kako sam naumila odustati, tražila sam kafić u kojem bih mogla raditi i svi su bili zauzeti pa sam pomislila,  ovo nikada neće upaliti. Stoga sam otišla u pub i naručila čašu vina, a kraj mi se odmah stvorio u glavi“, prisjeća se Pinborough.

Tako je: roman Ne vjeruj svojim očima zaživio je uz pomoć obrata onog klasičnog uvoda: „djevojka uđe u bar“. Pinboroughina kreativna inspiracija nije se samo uklopla u radnju knjige, već je i otvorila put priči ispričanoj gotovo u cijelosti kroz smjenu Adeleinih i Louiseinih monologa.

„Stvarno me fascinira ono što pokazujemo svijetu u uporedbi s onim kakvi zapravo jesmo“, objašnjava Pinborough. „Nikada nismo posve iskreni zato što nikada ne pokazujemo svoje unutarnje osobe, koje su obično ispunjene samoprezirom, tjeskobom, brigom; svim onim ružnim stranama koje ne želimo otkrivati pred svijetom. Svi imaju tajne, uvijek i svugdje. Čak i ako nije riječ o opasnim tajnama, svi nešto krijemo jedni drugima.“

Pinborough priznaje da njezin hirurški precizan prikaz neprestanog unutrašnjeg dijaloga obiju žena, njihova propitivanja te, na kraju, podmuklog razvoja strategije u vezi s preljubom potiče iz njenog vlastitog iskustva.

„Priznajem: imam 45 godina, sama sam i imala sam mnoštvo ljubavnika, kao i mnoge moje prijateljice. Veze se u današnje vrijeme prekidaju zato što neke druge započinju. Volimo misliti da smo svi vjerni, bla-bla-bla, ali život je komplikovan“, kaže. „Shvatila sam da, kada se dinamika vrti oko oženjenog muškarca, on sam postaje gotovo nevažan te da žene posve fascinira ona druga.“

Pripišite autorici umotanu istinu; ova priča, uključujući njezine eksplozivne obrate, odvija se gotovo isključivo u umovima Adele i Louise. Zašto je Davidu uskraćena perspektiva?

„Željela sam da se sve vrti oko fascinacije koju Adele i Louise osjećaju jedna naspram druge, a da je David dobio glas? Na određeni se način sve vrti oko njega, ali zapravo nije tako. Užasno je: zakleta sam feministica, a ta knjiga govori o dvjema ženama koje se natječu radi muškarca! Predstavlja svojevrsno proučavanje žena“, objašnjava. „Osim toga, muškarci su užasno loši kada je u pitanju govorenje pravih stvari,  stoga je muškarca vrlo lako prikazati sumnjivim!“

Koliko se Pinboroughovi čitatelji mogu pronaći u bogatoj, izmučenoj Adele ili frustriranoj samohranoj majci Louise? „Svi silno želimo biti Adele, ali svi smo mi Louise!“ smije se. „Razlika između onoga što volimo pokazivati svijetu i onoga što smo u stvarnosti utjelovljena je u Adele i Louise. Napustila sam svoje električne cigarete, ali [poput Louise] bila sam kraljica električnih cigareta, večernjeg ispijanja čaše vina i želje da izgubim tri do četiri kilograma. Nisam Adele, ali smatram da posjedujem njenu nezavisnost. Vrlo sam srdačna, ali nije me lako dobro upoznati.“

Pinborough je i te kako svjesna da otvara novi put svojim šokantnim preobratom u romanu Ne vjeruj svojim očima. Ako se sve bude uspješno odvijalo, njeno novo djelo, Cross Her Heart, te novi naslov za mlade, 13 Minutes (čiju je adaptaciju najavio Netflix), predstavljat će početak nečega o čemu je sanjala kao nemirna klinka sklupčana uz romane Stephena Kinga.

„Stvorila sam vlastiti žanr trilera usredotočenih na žene, odnosno pisanja knjiga o kojima ne možete reći ništa a da pritom sve ne otkrijete“, ponosno izjavljuje. „Kada se ljudi iznenade, kažem im, sve je tu; samo niste mogli točno prepoznati što tražite. Ne biste smjeli varati čitatelja; to je moje važno pravilo. Trebali bi doći do kraja i pomisliti: Ah! Trebao sam znati! To je važno, zato što znam da će ova knjiga podijeliti mišljenja: ili ćete je obožavati ili ćete je mrziti.“

 

Knjiga „Ne vjeruj svojim očima“ se trenutno može kupiti u svim DM prodavnicama, te poručiti na www.tropik.ba.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno