Nogomet

Ne plašimo se bh. navijača, Bosnu smo svakako trebali pobijediti

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Ne plašimo se bh. navijača, Bosnu smo svakako trebali pobijediti – Novi selektor fudbalske reprezentacije Sjeverne Irske, Ian Baraclough, nakon preuzimanja te funkcije najavio je duel protiv Bosne i Hercegovine u doigravanju za plasman na Evropsko prvenstvo naredne godine.

Baraclough se ne plaši naše zemlje, a od bivšeg selektora Michaela O’Neilla je dobio obećanje da će mu pomoći u pripremi meča jer je već u dva navrata imao priliku da vodi selekciju protiv naše zemlje.

“Za mene to nije izazov kojeg se bojim, već kod mene izaziva uzbuđenje. Možemo slaviti dvije utakmice ukoliko se pripremimo kako treba i ako uđemo u meč na pravi način”, rekao je novi selektor Sjeverne Irske koji je dobio podršku Michaela O’Neilla, koji je vodio ovu selekciju već protiv Zmajeva.

“Zajedno ćemo izgraditi taktiku i pripremiti se za BiH. Pomoći će mi oko pripreme utakmice. Već se spremamo i gdje ćemo boraviti u toj zemlji i gdje ćemo odraditi treninge. Mnogo priprema ćemo raditi i ovdje, iako igramo u gostima”.

Baraclough smatra da je publika važna i u doigravanju Lige nacija, ali da je neće biti, pa očekuje veće šanse za Sjevernu Irsku pošto će selekcija gostovati u BiH.

“Ne bojimo se, imamo iskustvo igranja sa njima već u dva navrata u proteklim godinama. Trebali smo već dobiti te utakmice. I dalje mislimo da navijačima neće biti dozvoljeno prisustvo na utakmicama. Već smo vidjeli u Premier ligi, otkako se vratila, da je mnogo izjednačeniji fudbal, bez obzira na domaćinstvo. Mi idemo u Bosnu i Hercegovinu da preskočimo tu prepreku i onda da se posvetimo utakmici protiv Slovačke ili Republike Irske. Za sada, nema potrebe da se obaziremo na taj meč”.

vijesti.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno