Košarka

NBA potvrdila: Garza i Sikiraš izlaze na draft

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

NBA potvrdila: Garza i Sikiraš izlaze na draft – Najjača košarkaška liga na svijetu NBA objavila je spisak od 205 igrača koji su prijavljeni za ovogodišnji draft.

Na spisku su 163 košarkaša s američkih koledža i ostalih obrazovnih ustanova, kao i 42 inozemna igrača. Među tim igračima naći će se i dva Bosanca. Svoj put u najjaču ligu svijeta, kako je ranije i najavljeno, tražit će Luka Garza, igrač Univerziteta Ajova, koji iza sebe ima odličnu sezonu, a koji se već nalazio na spisku selektora reprezentacije BiH Vedrana Bosnića.

– NBA je bio moj san otkako sam počeo igrati košarku kao dijete i učinit ću sve kako bih ispunio to. Ukoliko se sve završi na tome da još nisam spreman za NBA, uzbuđen sam što bih se potencijalno mogao vratiti i ponovo zaigrati za isti tim – rekao je Garza.

Njegoš Sikiraš koji je u generaciji sa Džanonom Musom bio omladinski pravak Evrope, isto tako će pokušati biti među odabranima.

NBA draft prvobitno je bio planiran za 25. juni u Bruklinu, ali će taj termin sigurno biti promijenjen nakon što još nije poznato u kakvom će se obliku održati ovogodišnji draft zbog pandemije koronavirusa.

Avaz.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno