Nogomet

Navijačima prihvatljiv prijedlog NGG „Za Čelik“

Navijačima prihvatljiv prijedlog NGG „Za Čelik“
Navijačima prihvatljiv prijedlog NGG „Za Čelik“
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Navijačima prihvatljiv prijedlog NGG „Za Čelik“- Neformalna grupa građana “Za Čelik”, koja je početkom ove godine promovirala novi Statut Nogometnog kluba Čelik koji je, nakon ugrađivanja svojih prijedloga i primjedbi, ljetos prihvatila i Radna grupa Skupštine kluba, nije zadovoljna tempom najavljenih i nužnih promjena u klubu koji nema ni predsjednika Upravnog odbora.

Posebno su nezadovoljni saznanjem sa prošlosedmičnog sastanaka sa Komitetom za hitnost i Upravnim odborom u tehničkom mandatu, kako Čelik nije potpisao ni reprogram svojih poreznih dugovanja (s kamatama oko pet miliona KM), što je bio dužan učiniti shodno Zakonu o naplati i djelimičnom otpisu dugovanja sportskim kolektivima u FBiH. Time bi zeničkom klubu, nakon isplate glavnice, bila otpisana nagomilana kamata, koja premašuje iznos glavnice.

-Na sastanku su potvrđeni i naši raniji navodi, po kojima je u pripremi novi statut kluba, kojeg planira predložiti bivši Upravni odbor, uz podršku Komiteta za hitnost. Isti se predstavlja kao “spas našeg kluba”, no u suštini predstavlja više-manje prepisani statut FK Sarajevo, koji se zasniva na prodaji upravljačkih prava. Ukazali smo cijenjenoj gospodi na našu raniju analizu statuta FK Sarajevo, koji ima velike prednosti, ali daleko veće mane s obzirom u kakvoj situaciji se Čelik nalazi. Ulazak u takav rizičan projekt, po kojem bi neko preuzeo upravljanje klubom samo kako bi vraćao dugove bez da ima iole funkcionalan i održiv klub je ili utopijsko rješenje ili podloga za zloupotrebu kluba i gradske imovine kroz stadion “Bilino polje”.

Jasno je rečeno – bilo koje drugo rješenje koje ne podrazumijeva novi statut, koji su predložili građani i simpatizeri ispred NGG “Za Čelik” i navijači ispred “Robijaši 1988 Zenica” kroz zvanični prijedlog putem Radne grupe Skupštine i Nadzornog odbora kluba, neće dobiti nikakvu podršku, a bojkot će se nastaviti- poručuju iz NGG “Za Čelik”.

Prodaja upravljačkih prava, ističu iz NGG-a, može se vršiti i putem statuta na principu “1 član – 1 glas”, koji su oni predložili, ali onda kada njegovi članovi odluče da idu tim putem. -Predloženi statut je predložila Radna grupa Skupštine, uz saglasnost Nadzornog odbora – dakle u klubu već postoji minimalni konsenzus da je on provodiv i dobro rješenje za klub- kaže iz NGG-a. Oni poručuju da, makar klub igrao i u Kantonalnoj ligi ZDK, sa igračima iz omladinskog pogona, klub se neće i ne smije ugasiti!

nasarijec.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno