Info

National Geographic objavio listu destinacija za najbolje putovanje u 2021. godini

National Geographic je napravio popis destinacija za najbolje putovanje u sljedećoj godini. Riječ je o putovanjima koja su održiva i pogodna za porodicu te mjestima bogata prirodom i kulturom.

Popis sadrži 25 destinacija koje su odabrali međunarodni urednički timovi. Sve one su podijeljene u pet spomenutih kategorija – održivost, porodica, avantura, priroda i kultura.

Kao mjesta za održivo putovanje navedeni su: Alonissos u Grčkoj, Kopenhagen, francuska Nova Kaledonija, Freiburg, Gabon i Denver.

Za porodična putovanja preporučuju: England Coastal Path, Transilvaniju, Space Coast u Floridi, Hortobagy u Mađarskoj, Indigenous British Columbiu u Kanadi.

Na listi avanuturističkih destinacija našli su se: Dominikanska Republika, Svaneti u Gruziji, Nacionalni park Los Glaciares u Argentini, Nacionalni park i rezervat Katmai na Aljasci.

Kao lokacije bogate prirodom, a koje su najbolje za putovanje u 2021. godini su: Isle Royal u Michiganu, Yellowknife u Kanadi, Cerrado u Brazilu i Lord Howe Island u Australiji.

Za one koji vole kulturu i historiju National Geographic preporučuje: Guam, Novi Meksiko, Bitoria-Gasteiz u Španiji, Gyeongju u Južnoj Koreji, Tulsu Oklahomi i Tonglu u kineskoj provinciji Zhejiang.

Izvor: Klix

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem