Ostali sportovi

Nastup ragbijaša RK Čelik na turniru u Italiji

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Proteklog vikenda u Italiji, gradu Codroipo, regija Udine u organizaciji ragbi kluba iz Codroipa održan je V međunarodni ragbi turnira pod nazivom V Trofeo mini rugby Citta di Codroipo za kategorije od U6 do U14.

Ragbi klub Čelik je u konkurenciji 19 klubova gdje je učestvovalo više od 80 ekipa u razičitim kategorijama nastupao sa 4 kategorije U8, U10, U12 i U14. Iako je konkurencija bila izuzetno jaka sve naše ekipe uspjele su pokazati evidentan napredak u ragbiju kao i razvoju svoje igre i sportskog znanja.

Izuzetno je važno napomenuti da su u skupinama od U8, U10 i U12 naše selekcije ostvarile rezultata bolji id prethodne godine i bile kvalifikovane od 05. – 10. mjesta dok je naša U14 selekcija bila 6.ta. Ekspedicija Ragbi škole Ragbi kluba Čelik brojala je 52 igračai 6 trenera i pratećeg osoblja.

Još veći značaj nastupa na ovom turniru kazuje o tome da je ovo razvojni ragbi turnir koji je okupio više od 1000 mladih igrača i igračica u ovim kategorijama. Izuzetno je važno napomenuti da Ragbi škola ragbi kluba Čelik dobila potvrdu za svoj dobar rad tako što je za najboljeg igrača u selekciji do 12. godina u konkurenciji svih ekipa proglašen igrač Ragbi kluba Čelik DAVID ŠIŠIĆ.

Naša mlada selekcije se priprema za naredni veliki međunarodni turnir u Francuskoj koji se održava u Bourg en Bresse, a naši seniori nastupaju na II kolu državnog prvenstva u ragbiju 7.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno