Ostali sportovi

Nastup bh. atletičara u Turskoj

Nastup bh. atletičara u Turskoj – Atletičari i atletičarke do 18 godina, članovi atletske reprezentacije Bosne i Hercegovine, jučer su otputovali na Balkansko prvenstvo u Tursku.

Nakon što su Albanci, a zatim i Rumuni otkazali domaćinstvo ovog takmičenja, mladi atletičari i atletičarke će imati priliku takmičiti se na prelijepom Olimpijskom stadionu „Ataturk“ u Istanbulu.

„Atletski savez Turske uložio je izvanredne napore i uspjeli su, uz pomoć vlasti u Istanbulu, organizovati ovo važno takmičenje za mlade atletičare i atletičarke. Ovo je primjer implementacije najvećih vrijednosti koje svi dijelimo u atletskoj porodici: prijateljstvo, suradnja i podrška u teškim vremenima.“, stoji u najavi ovog takmičenja na portalu Asocijacije balkanskih atletskih federacija (ABAF).

U Tursku je otputovao 18 atletičara i atletičarki koji će se danas boriti za najsjajnija odličja. Prema mišljenju selektora, najviše šansi za visok plasman imaju Nermin Štitkovac (kugla i disk), Aleksandra Roljić i Katarina Lemez (800m), Sara Lučić (skoku u vis). Uz njih su otputovali: Milica Bošnjak (100m), Tina Bošnjak (koplje), Slađana Jagodić (skok u vis), Stefan Stanković (dalj), Anes Šabić (400m), Ajla Bašić (kladivo), Binasa Memić (kugla), Tarik Hadžajlić (skok u vis), Anja Čolaković (troskok), Harun Karahmet (110m pr), Lejla Vrcić (disk), Nikola Petrović (3000m), Mirko Cvijić (800m) i Kosta Ivičić (koplje).

Vođa delegacije je potpredsjednik Atletskog saveza BiH, Goran Bošnjak, vođa tima je Mensur Vrcić, a u stručnom štabu se još nalaze treneri Neđo Đurović, Halim Jašarević i Zoran Radinović.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem