Nesreće

Nastavljena potraga za nestalim Senahidom Čagom

Nastavljene aktivnosti policijskih timova Uprave policije MUP-a ZDK na pronalasku nestalog lica

Kako je javnost već informisana, tokom proteklih dana, od strane timova Specijalne policijske jedinice Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona i službenika Policijske uprave I, vršena je intenzivna pretraga terena na lokalitetu Lašve, sa ciljem pronalaska mladića Čago Senahida, rođenog 1990. godine, iz Zenice, čiji je nestanak prijavljen od strane članova porodice dana 04.04.2019. godine, Policijskoj stanici Centar u Zenici.

Timovi Specijalne policijske jedinice Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona i službenici Policijske stanice Centar, zajedno sa pripadnicima drugih službi koje su angažovane u ovoj potrazi tokom proteklih dana, tačnije od dana prijave nestanka, poduzimaju detaljnu pretragu navedenog područja, te su nastavljene aktivnosti pretrage terena i korita rijeka Lašve i Bosne sa ciljem pronalaska nestalog lica.

Pored pretrage terena poduzimaju i druge potrebne mjere i radnje iz nadležnosti policijskih službenika, uključujući i obavljanje razgovora sa svim licima koja bi mogla raspolagati određenim saznanjima, kako bi se utvrdile okolnosti nestanka lica i kako bi se pronašlo isto. Svaka informacija i saznanje do kojih su došli policijski službenici se detaljno provjeravaju, a timovi Specijalne policijske jedinice Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona su i danas na terenu i nastavlju sa pretragom navedenog područja, kao i poduzimanjem svih naznačenih aktivnosti.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem