Ostali sportovi

Nastavlja se Premijer futsal liga BiH, zenički MNK Salines-Neimari gostuju Radniku u Bijeljini

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nakon zimske pauze od nešto više od mjesec dana, predstojećeg petka i subote, desetim kolom, kreće i drugi dio takmičarske sezone u Premijer futsal ligi BiH, sezona 2023/2024. U tekućoj sezoni Zenica ima predstavnika u društvu najboljih. Naime, fuzijom tuzlanskog Salinesa i zeničkih Neimara otvorena su vrata zeničkom timu za nastup među deset najboljih bh ekipa.

U 10 kolu Zeničani gostuju aktuelnom prvaku BIH, učesniku lige prvaka, ekipi KMF Radnik iz Bijeljine. Utakmica 10.kola Premijer futsal lige BiH  KMF Radnik – MNK Salines -Neimari igra se ovog petka, 19.januara u Bijeljini, sala gimnazije „Filip Višnjić“sa početkom u 20:30 sati.

Iako su igrali u Prvoj ligi FBiH zenički hakleri imali su ranijih sezona najbolju i najvjerniju publiku.

Tokom cijele sezone bili su igrač više i velika podrška sa tribina. U ovoj sezoni u Zenici igraju najbolje

bh malonogometne ekipe. Biće to još jedan motiv više da podrže svoje momke u premijer ligaškim utakmicama.

-Naša publika je najljepšti dio ove priče. Na svakoj utakmici u Prvoj ligi Federacije, ovdje u Areni, bilo je čak i do tri hiljade gledalaca. Ne sumnjam da će i ove godine biti i više navijača na tribinama. Momci će im se odužiti dobrim igrama na parketu ., istakao je Kovačević pred početak sezone.

Iz ovog zeničkog kluba obavještavaju svoje navijače na oficijelnoj facebook stranici:

– Poštovani navijači i simpatizeri našeg kluba. Nakon kratke pauze nastavljamo tamo gdje smo stali.

Drugi dio sezone Premijer liga BiH započinjemo u gostima kod aktuelnog šampiona naše zemlje KMF Radnik MD SHOP Bijeljina. Naši momci su vrijedno radili i spremali se za nastavak u kojem za cilj imamo što bolji plasman na tabeli PL imajući u vidu da je ovo za nas debitantski nastup među elitom.

ZATO, BUDITE NAM PODRŠKA KAO I UVIJEK DO SADA -, stoji na kraju objave.

Inače, u devet proteklh kola prvog dijela prvenstva, zenički Salines-Neimari, trenera Dženana Muminovića, upisali su pet pobjeda i četiri poraza. U prva dva kola zabilježili su dva poraza od aktuelnog prvaka i viceprvaka, kod kuće od Radnika iz Bijeljine 2:5, te u gostima od Mostara SG 5:1.

U 3.kolu sa kao domaćini sa 6:1 pobijedili Hercegovinu iz Širokog Brijega, a zatim u gostima, 4.kolo, Bosnu Kompred u Tuzli sa 0:1. U 5.kolu pobjeđen je Zenici, u derbiju, sarajevski Futsal Željezničar sa 4:2, a u 6.kolu su doživjeli iznenađujući poraz u Čitluku od Brotnja sa 5:4. U 7.kolu pobjeđen je banjalučki Borac u Zenici sa 4:2, u 8.kolu poraz od Sloge u Gornjem Vakufu sa 5:3, te u 9. kolu pobjeđeno je, kod kuće, GFC Sarajevo sa 4:3.

Nakon 9. kola, na kraju prvog dijela sezone, prvo mjesto na tabeli je Radnik sa 22 boda, drugi je Mostar sa 19, treća Sloga sa 19, četvrti Salines-Neimari sa 15 (pet pobjeda i četiri poraza), peto Sarajevo sa 14, šesti Futsal Željezničar 13, sedmi Borac 11, osma Hercegovina 9, deveta Sloboda-Kompred 6 i deseti Brotnjo 3 boda

Parovi 10.kola:

Petak, 19.1.2024.god.

Bijeljina: MNK HERCEGOVINA – FK BORAC (19,30h)

Bijeljina: KMF”RADNIK MD SHOP” – MNK SALINES-NEIMARI (20,30)

Subota, 20.1: 

Sarajevo: G.F.C. Sarajevo – FUTSAL ŽELJEZNIČAR (17)

Tuzla: FC SLOBODA-KOMPRED – MNK BROTNJO (19)

Mostar: FC MOSTAR SG – MNK SLOGA (19)

E.Imamović

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno