Info

Nastava u osnovnim i srednjim školama u ZDK završit će se online

zdk.ba
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nastava u osnovnim i srednjim školama u ZDK završit će se online – Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK Spahija Kozlić sa saradnicima, pomoćnicom ministra za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje i odgoj i obrazovanje odraslih Bernadetom Galijašević i direktoricom Pedagoškog zavoda Aidom Salkić, održao je danas sastanak sa predstavnicima sindikata obrazovanja u ovom kantonu, Selvedinom Šatorovićem i Đevadom Hadžićem.

Tema radno-konsultativnog sastanka su bila aktuelna pitanja vezana za realizaciju konsultativne nastave uz primjenu informaciono-komunikacionih tehnologija u školama na području ZDK, provođenje maturskih i završnih ispita i završetak nastavne 2019/20. godine, te upis u prve razrede osnovne i srednje škole u narednoj školskoj godini u okolnostima pandemije koronavirusa COVID-19.

Učesnici sastanka izrazili su zadovoljstvo realizacijom konsultativne nastave i izrazili zahvalnost menadžmentima škola i nastavnicima, učenicima i roditeljima što su i u okolnostima pandemije, ograničene mogućnosti kretanja i komunikacije, kao i skromne materijalno-tehničke opremljenosti, pokazali visok stepen odgovornosti, predanosti i kreativnosti u realizaciji svojih školskih i radnih obaveza, ističući značaj saradnje ovog ministarstva i prosvjetnih sindikata.

Usaglašeno je da se 2019/20. školska godina završi online, uz primjenu informaciono-komunikacionih tehnologija, a naknadno će biti usaglašen model dostave svjedočanstava te upisa u osnovne i srednje škole.

“Aktivnosti u školama vezane za završetak tekuće, odnosno početak naredne školske godine, bit će vođene od strane Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport, a u procesu donošenja odluka bit će konsultirani sindikati i aktivi direktora te uvažavane preporuke Kriznog štaba Ministarstva zdravstva”, rekao je nakon sastanka ministar Kozlić.

Press služba ZDK



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno