Ljudi

Naši uspješni studenti: Adis Alić proizvodi maske koje ne zamagljuju naočale

Adis Alić, student Internacionalne poslovno-informacione akademije Tuzla, smjer informacione tehnologije, započeo je izradu zaštitnih maski koje ne zamagljuju naočale. Adisa, našeg sugrađanina, sjećate se kao redovnog prijatelja portala i društvenih kanala Zenicabloga, kada su u pitanju fotografije.

„Maske izrađujem pomoću 3D printera i za jednu masku potrebno mi je oko 55 minuta. Maska je efikasnija od pamučne ako govorimo o zaštiti. Ova maska prekriva usta i nos, a i lakše je komunicirati kada je koristite. Kroz masku se vide usta i moguće je razgovarati. Ja nosim naočale koje su mi često maglile i zbog toga sam imao problem na ispitima. Sa ovom maskom nemam tih problema, a i jednostavna je za održavanje jer je ne treba prati već samo prebrisati“, kaže Adis Alić, student IPI akademije.

Ističe kako je na našoj akademiji stekao mnoga znanja iz programiranja te se opredijelio za web programiranje.

„Osim programiranja bavim se fotografijom od 2011. godine gdje sam dobio mnoge pohvale i nagrade što možete vidjeti na LINKU. Također trenirao sam rukomet devet godina gdje sam 2011. godine osvojio medalju za najboljeg golmana na turniru u Slavonskoj Požegi u Hrvatskoj. Osim fotografije i rukometa, bavim se i marketingom, video produkcijom, 3D modeliranjem, sviranjem gitare… Kroz osnovno i srednje obrazovanje sam učestvovao u mnogim aktivnostima, volonterskim i takmičarskim“, predstavio se Adis Alić, uspješan student IPI akademije.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem