Info

Naša TV od 15. februara

Naša TV od 15. februara
Naša TV od 15. februara

Naša TV od 15. februara- Nakon višemjesečnih priprema, 15. februara bi s emitiranjem trebala započeti komercijalna televizija Naša TV sa sjedištem u Mostaru, potvrđeno je Feni iz te medijske kuće.

Riječ je o novoj televiziji čije je osnivanje prije nekoliko mjeseci pokrenulo 55 hercegovačkih poduzetnika, a program će gledatelji moći pratiti putem IPTV platforme Home TV i kablovskog operatera Telemach.

Naša TV je pod uredničkim vodstvom dugogodišnje hrvatske novinarke Hloverke Novak Srzić, a u početku će emitirati tri sata programskog sadržaja iz vlastite produkcije.

Na programu će svakodnevno biti emitirana emisija Hercegovina danas, kao i informativni dnevnik. Nakon dnevnika emitirat će se emisije koje će svaki dan obuhvaćati drugačiji sadržaj (sport, kultura, politika, gospodarstvo).

Televizija će pokrivati događaje iz Hercegovine.

Središnju informativnu emisiju vodit će Damir Bliznac i Dijana Bošnjak, a osim iskusnih novinara, ekipu Naše TV koja boji oko 20-tak članova, čine i studenti novinarstva Sveučilišta u Mostaru.

Našu TV su prije nekoliko mjeseci osnovali hercegovački poduzetnici s osnivačkim ulozima od 15.000 i 30.000 maraka nastojeći postići heterogenu vlasničku strukturu, kako niko pojedinačno, ili pojedine interesne skupine, ne bi mogao utjecati na uređivačku politiku televizije.

Ukupno je prikupljeno 990.000 maraka osnivačkog kapitala.

Pojedini mediji su objavili kako je interes za sudjelovanjem u ovom projektu iskazalo još tridesetak gospodarstvenika te da bi uskoro moglo doći i do dokapitalizacije.

Službene potvrde o tome još nema.

teve.ba

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem