Politika

Naša stranka: Zeničani se smrzavaju zbog pogrešnih odluka gradskih vlasti

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Naša stranka – Sanja Renić: Građani Zenice se smrzavaju zbog pogrešnih odluka gradskih vlasti
Zbog niskih temperatura posljednjih dana građani Zenice žive u otežanim okolnostima, budući da je snadbijevanje grijanjem isključeno. U vezi s tim oglasila se predsjednica Gradskog odbora Naše stranke u Zenici – Sanja Renić.

„Već početkom marta, a povodom odluke Regulatorne komisije za energiju u Federaciji, kojom je oduzeta licenca preduzeću KTG – govorili smo sa je sistem grijanja u Zenici u dubokoj krizi i da je grijanje desetak hiljada stanova dovedeno u pitanje. Nakon što gradske vlasti nisu poduzele nikakvu akciju u vezi s tim, grijanje je ugašeno, iako nije neuobičajeno da krajem aprila padnu temperature. Zbog svega toga, građani Zenice se trenutno mrznu, a od strane gradskih vlasti ne dolazi naznaka nikakve bolje perspektive u tom smislu, što izaziva ljutnju i nevjericu, jer Grad raspolaže sa značajnim resursima i oni koji su dobili mandat da raspolažu s njima dobili su mandat od građana, te da rade u interesu građana“, kazala je Sanja Renić.

Ona je dodala da Gradski odbor Naše stranke okuplja relevantne stručnjake za pitanje snadbijevanja grijanjem, te da će uskoro prezentirati prijedloge, koji bi dugoročno riješili probleme na koje Zenica nailazi svake godine u vezi sa grijnim sistemom.

“S obzirom da građani plaćaju pune račune, a trenutno ne dobivaju uslugu koja im je potrebna, najmanje što mogu iz JP ‘Grijanje’ uraditi jeste da prepolove cijenu računa. Što se tiče vladajućih struktura, sramotno je da se nisu čak udostojile ni obratiti javnosti i građanima sa saopštenjem u kojem bi objasnili zašto grijanja nema, iako je u ovim hladnim danima ono itekako potrebno, posebno našim najmlađim i najstarijim sugrađanima. Ako nastave sa ignorisanjem zahtjeva građana, gradski funkcioneri – koji su izgleda zaboravili da su građani njihovi poslodavci – zaslužuju da budu kažnjeni na izborima smjenom i da umjesto njih dođu ljudi kojima je stalo do ovog grada i uslova u kojima žive njegovi stanovnici“, poručila je Sanja Renić.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno