Politika

Naša stranka: Kukasti krst na Čičkovoj smrtovnici nacrtan je i na vratima svih nas

Naša stranka: Kukasti krst na Čičkovoj smrtovnici nacrtan je i na vratima svih nas- Povodom skrnavljenja uspomene na Želimira Altarca Čička i prijetnje svim Jevrejima crtanjem kukastog krsta na njegovoj smrtovnici reagovala je Naša stranka:

„Kukasti križ na smrtovnici Želimira Altarca Čička prijetnja je Jevrejskoj zajednici ali i svima nama. Mi koji želimo Sarajevo po mjeri svih njegovih građana taj kukasti križ moramo doživjeti kao nacrtan na vlastitim vratima, direktnu prijetnju i opasnost. Trenutno, samo tako možemo vratiti osjećaj sigurnosti i našim sugrađanima Jevrejima.

Na neki način on i jeste nacrtan na vratima svih nas jer je nacrtan na smrtovnici Želimira Altarca Čička čiji je rad na polju kulture neizbrisivo utkan u identitet građana Sarajeva.

Reakcije Sarajlija tješe, pokazuju da je ovo čin pojedinca. Međutim, samo brzo procesuiranje tog pojedinca osigurat će da ovakva nedjela ostanu rijetka. Nadamo se da će se to i desiti.“

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem