Politika

Naša stranka: grijanje na šibice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Naša stranka Zenica večeras je organizovala okrugli sto na temu „Grijanje na šibice“. O ovoj problematici prisutnima su govorili prof. Akif Smajlović i dipl.inž. maš. Nermin Begović.

Kako su istakli u izjavama za RTV Zenica,problem grijanja u Zenici je složen i zahtijeva širu analizu stanja kao i mogućih opcija za dugoročno i stabilno rješenje. Pored toga, prema riječima Nermina Begovića uočen je i problem mreže daljinskog grijanja za koju je neophodna temeljita rekonstrukcija.

Osim projekta toplovoda iz Kaknja, te izgradnje kombinovane toplane-elektrane, naši sagovornici su kao moguću varijantu istakli i traženje optimalnog rješenja u saradnji sa kompanijom ArcelorMittal. Okruglom stolu prisustvovao je i prof.dr. Safet Brdarević i to, kako je naglasio u dvije uloge, kao građanin i kao član Gradskog savjeta Stranke za BiH.  Pitanje grijanja smo, na listi 10 prioriteta u Zenici, kandidovali na prvom mjestu, kazao je prof. Brdarević. Okruglom stolu Naše stranke, iako pozvani,nisu prisustvovali predstavnici Grada Zenice i ArcelorMittal Zenica.   (Š.B. RTVZE)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno