Naše

Naša posla – ko postavlja znakove ?

Saobraćajni znak u Raspotočju
Saobraćajni znak u Raspotočju
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Naša posla – ko postavlja znakove ? Lijep pozdrav ekipi iz Zenicabloga.  Šaljem vam fotografiju iz Raspotočja. Kada dolazite iz grada i želite da skrenete prema novom putu i mostu koji vodi prema Lukovom Polju, vidjećete znakove koji su, blago rečeno čudni.

Prema ovome kako je sada, postoji zabrana skretanja ulijevo za sva vozila, što je najnormalnije tumačenje gornjeg znaka izričite naredbe, te da je u potpunosti zabranjen saobračaj za sva teretna vozila na ovom putu, kako je propisano donjim znakom izričite naredbe.

Jedino logično što mi pada na pamet je da je neki genije umjesto dopunske table stavio nešto najsličnije što je u tom trenutku imao a to je da je umjesto dopunske table “za teretna vozila” neko postavio znak zabrane saobračaja za teretna motorna vozila.

Jučer sam pitao dežurnog u PS Centar da provjerim da li je stvarno zabrana skretanja ulijevo na ovom dijelu puta. U ljubaznom razgovoru mi je rečeno da oni ne znaju za ovo.

Kako sad čovjek koji nije odavde da postupi ostaje da bacamo kašike. Još gore ako vozi teretno vozilo. Htio sam da pišem o ovome malo detaljnije ali postalo je stvarno više besmisleno….

Što bi rekao naš narod kod njih je na jedno ušlo-na drugo izašlo.

Izgleda da je ovdje kod postavljanja ovih znakova bio nijet presudan, tj šta je neko mislio da treba da se radi. Jedan moj šef ima običaj reći  :Slušaj, nije onako kako jeste već onako kako izgleda!

Pozdrav.

Nermin N. Lukovo polje

Naša posla – ko postavlja znakove ?



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno