Info

Narednih dana promjenljivo vrijeme, mogući lokalni pljuskovi i grad

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Narednih dana u Bosni i Hercegovini očekuje se promjenljivo vrijeme djelimično sa lokalnim pljuskovima i temperaturama koje će se kretati od devet do 31 stepen Celzijusa, javlja Anadolija.

“U Bosni i Hercegovini veći dio dana sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. U poslijepodnevnim i večernjim satima jače naoblačenje sa sjeverozapada u Bosni će usloviti obilnije pljuskove sa grmljavinom i jakim udarima vjetra. Lokalno moguća pojava grada”, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 17 i 23 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 31 i 37 stepeni Celzijusa.

Prvog dana vikenda u Bosni i Hercegovini očekuje se djelomično vedro vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom uglavnom prije podne. Na jugu i istoku Hercegovine lokalnih pljuskova može biti i u drugom dijelu dana. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17, na jugu zemlje do 22 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24, na jugu zemlje do 28 stepeni Celzijusa.

U nedjelju u Hercegovini sunčano vrijeme, a u Bosni sa umjerenom oblačnosti. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između devet i 14, na jugu zemlje do 20 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24, na jugu zemlje do 28 stepeni.

U ponedjeljak se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu naoblaku. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između devet i 14, na jugu zemlje do 18 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 28, na jugu zemlje do 31 stepen.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno