Košarka

Naredni vikend 6.Memorijal „Amna Fazlić“

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Za naredni vikend 6.Memorijal „Amna Fazlić“. Danas je u press centru Arene Zenica održana je konferencija za medije KŽK Čelik Zenica. Povod za press bio je predstojeći 6. Memorijalni turnir „Amna Fazlić“, koji će se održati narednog vikenda, 26. i 27.septembra 2015.godine
Prisutnim su se obratili: Slobodan Kecman, šef stručnog štaba (ŠSŠ) KŽK Čelik i Sead Fazlić, otac rahmetli Amne Fazlić.
Press konferenciju je uspješno vodio Nedžad Glibo, novinar i PR kluba KŽK Čelik, koji je u uvodu napomenuo da će se konferencija održati sa dvije teme:
1.Nastup KŽK Čelik na turniru u Mađarskoj,
2. Šesti memorijalni turnir u petak i subotu, 26.i 27.septembra, koji organizuje ženski košarkaški klub Čelik, u znak sjećanja na tragično stradalu igračicu Amnu Fazlić, sa imenom košarkašice „Amne Fazlić“, koja je stradala sa nepunih 18 godina, 29.03.2010.godine.

Za Amnu je istaknuto da je bila jedna od najvećih nada bosanskohercegovačke košarke, juniorska reprezentativka i naša sugrađanka.

U prvom dijelu pressa bilo je govora o nastupu košarkašica Čelika na veoma jakom turniru u Mađarskoj. Naime, proteklog vikenda košarkašice Čelika nastupile su na Sio Kupu u mađarskom Szeksardu.

U izuzetno jakoj konkurenciji Zeničanke su na kraju zauzele treće mjesto. Stručni štab aktuelnog prvaka i osvajača Kupa Bosne i Hercegovine iskoristio je gostovanje u Mađarskoj da dodatno uigra ekipu s obzirom da je tokom ljetne pauze bilo dosta promjena u igračkom kadru. Na turniru su Zeničanke odigrale tri utakmice. U prvoj utakmici protiv domaćina Atomeroma upisale su poraz 82:64, koji je došao nakon puta od 9 sati. Drugog dana ekipa Čelika je savladala PEAC iz Pečuja sa 65:64, dok su posljednjoj utakmici turnira Zeničanke poražene od rumunske ekipe ASC Sepsi 82:57. Nova igračica Čelika Tamara Kapor na turniru je proglašena za najbolju igračicu Čelika, a ujedno je bila i najbolji strijelac turnira sa 63 poena.

Slobodan Kecman kaže da se u prvoj utakmici povrijedila mlada Almina Ćehajić (povreda koljena i pretrage o povredi su u toku, nap.a.). U tim će iznenada uskočiti mlada Sara Heljić, koja je i u Mađarskoj odigrala nekoliko rola. U međuvremenu ekipu je napustila Josipa Zovko (Hrvatska).

U vezi predstojećeg turnira u Areni trener Slobodan Kecman, između ostalog, kaže: „Pošto su pripreme ekipe u toku rezultat je u drugom planu, ali bi voljeli biti pobjednici na ovakvom jakom turniru u čast Amne Fazlić. Naš tim sada je spoj mladosti i iskustva i imamo 6+6 igračica za ovu kombinaciju“- zaključuje Kecman.

Otac rahmetli Amne Fazlić, koji stalno učestvuje u organizaciji ovog turnira, na pressu se zahvalio svim prijateljima, koji su omogućili održavanje i 6.turnira: „Nastavak održavanja ovog Međunarodnog turnira je dokaz da moja Amna nije zaboravljena, iako se mi kao njena porodica stalno sjećamo njenog lika i uspomena iz njenog kratkog života sa nama. Puno smo cijenili Amnu i njenu igru, te i na taj ovaj način pokušavamo održati sjećanje na ovu sjajnu košarkašicu“- kazao je Sead Fazlić.

Ulaz na turnir je slobodan za sve posjetioce.

Dat nam je i preliminarni raspored utakmica, ali će isti biti potvrđen narednih dana, kao i ostali detalji oko turnira.
Subota, 26.09.2015.
Budućnost (Crna Gora) – Atomerom Szekszard (Mađarska) – u 17 sati
Čelik – Medveščak (Hrvatska) – u 19 sati

Nedjelja, 27.09.2015.
17 sati – Utakmica za treće mjesto
19 sati – Finale

E.Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno