Info

Napokon olakšani uslovi za ulazak stranaca u Bosnu i Hercegovinu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Napokon olakšani uslovi za ulazak stranaca u Bosnu i Hercegovinu- Vijeće ministara BiH danas je konačno izglasalo nova pravila i uslove za ulazak svih stranaca u našu državu.

To znači da će osobe koje su vakcinisane ili prebolovale koronavirus moći ući u našu zemlju bez negativnog PCR testa.
Također, odlučeno je da će se na bh. granici priznavati i antigenski test.

Do sada su bez PCR testa u BiH mogli ulaziti samo Srbi, Hrvati i Crnogorci. I ovo će mnogo značiti za bh. turizam i općenito ekonomiju.

Državni ministri su bili i pod pritiskom turističkih radnika koji su proteklih dana protestovali tražeći da se olakšaju uslovi za ulazak stranaca, jer zbog inata političara trpe direktno građani i privrednici.

Iako je ova odluka trebala ići u paketu s ukidanjem viza Saudijcima, na današnjoj sjednici ministri HDZ-a su opet glasali protiv uvođenja privremenog bezviznog režima državljanima Saudijske Arabije, u periodu od maja do oktobra, čime su direktno spriječili milione KM da se sliju u državni budžet.

Velike gužve pred Ambasadom BiH u Rijadu najbolji su pokazatelj koliki je interes Saudijaca za godišnje odmore u BiH, no oni će i dalje morati vaditi vize kako bi doputovali u našu državu, što otežava turističkim radnicima da naprave aranžmane.

Autor: klix.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno